Om vingården:

Leuta

Vingården Leuta ligger som en lille dråbe midt i de store vinmarker. Med 25 hektarer placeret 310 meter over havets overflade. Filosofien bag Leuta er den organiske og økologiske tilgang til både vindyrkning og kulturen bag. Det er derfor en vinproduktion, hvor det grundige håndværk vægtes højt - hvor der eksisterer en naturlighed, som ikke er lig mange andres, på trods af, at personerne bag ikke er traditionsrige vinbønder.

Bag Leuta som blev grundlagt i 2003, står de to forretningsmænd – Denis og Enzo. To mænd, som efter mange år i den hårde finansielle sektor, ønskede at ændre deres levevilkår og komme nærmere på naturen.

Denne tilgang til omverdenen viser sig selvfølgelig også i vinene. Der bliver udelukkende produceret økologisk vin, hvor der ikke bliver gået på kompromis med hverken dyrkning eller bearbejdning – alt sammen i tråd med traditionerne og den organiske tilgang til omverdenen.

Naturligheden viser sig over hele vingårdens område. Der er blevet plantet en lang række planter og træer, heriblandt vilde ferskner, som skal være med til at skabe et mere autentisk og jordnært miljø. Det handler med andre ord om at komme Back to Basics og nyde det naturlige.

Hos Leuta har man ud over den lokale Syrah Cortona DOC, som andre nye producenter i Toscana, genopfundet anvendelsen af de internationale druer som en naurlig del af vinproduktionen - druer som Merlot, Cabernet Franc, ligesom man naturligvis har en Sangiovese, altså en perlerække af super Toscanere hos Lauta.

Spar 15% ved køb af 6 stk.

Leuta – TAU Toscana SUPERTOSCANER

249,00 kr.

TAU, elegant Supertoscaner på Merlot, Cabernet Franc, Sangiovese, Malbech samt Syrah druer

48 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

TAU Toscana blev produceret første gang i 2003, og er fremstillet på 50% Merlot, 20% Cabernet Franc, 10% Syrah samt 10% Sangiovese og 10% Malbec  fra gårdens økologiske vinmarker nær Cortona i den sydøstlige Toscana. Jorden på disse marker er hovedsagelig ler og sand og fyldte med for siler som giver en masse mineraler til vin stokkene og dermed til vinen.

Druerne plukkes med håndkraft den første uge i september til midt i september. Efter Høst og en yderligere sortering hjemme på gården gærer hver druesort separat i 20 dage i temperaturkontrolleret ståltank.  Efter endt malolaktisk  gæring bliver vinen fra de 5 druesorter blandet og derefter modnet 12 mdr. på en kombination af franske egetræs barriques, 50% nye og 50% gamle fade, efterfulgt af yderligere 6 måneder på flaske.

Rødvinen er lavet med en stilfuld og samtidig blød stil, en innovativ vin fra Denis Zeni som med respekt får tankerne hen mod flere af de mest kendte Super Toscanere i området.

Læs om vin- & madanmelder Søren Frank besøg hos Leuta her (Berlingske Tidende den 21.10 2012)

Yderligere information

Årlig produktion

9450 flasker

Alc

14%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

Cabernet Franc, Merlot, Sangiovese, Syrah

Duft

Velduftende og kraftige noter af blå og røde frugtbær kombineret med en snert af Balsamico

Farve

Rubinrød med lille-blå nuance

Gemme potentiale

6-8 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Fjerkræ, Kalvekød, Oste, Svinekød

Smag

Karakteristisk og homogen smag af frugt og samtidig en fremragende eftersmag og vedholdenheden.

Test og medaljer

88/100 ExtraWine, Veronelli 2 stjerner

Vintype

IGT Toscana

Område

Cortona, Toscana

Producent

Leuta

Du kunne også være interesseret i...