Spar 15% ved køb af 6 stk.

Leuta – Syrah 0,618 Cortona D.O.C

299,00 kr.

Syrah 0,618 er fremstillet på gamle vinstokke og dyrket på Leuta vines økologiske marker

47 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Vinen Syrah 0,618 Cortona D.O.C er fremstillet på franske vinstokke og dyrket på Leuta´s  økologiske marker 310 m over havet, nær byen Cortona. Alle druerne til denne Syrah er nøje udvalgte, håndplukket i september og efterfølgende igen sorteret i selve produktionen, dels pr. klase som pr. bær – intet er overladt til tilfældighederne hos Leuta. Efter udgæringen lagres vinen i 12 måneder på franske egefade, 75% nye og 25% gamle fade. Efter yderligere to måneder på stålfade tappes vinen på falske og lagre yderligere 9 måneder.

 

Om vingården:

Leuta

Vingården Leuta ligger som en lille dråbe midt i de store vinmarker. Med 25 hektarer placeret 310 meter over havets overflade. Filosofien bag Leuta er den organiske og økologiske tilgang til både vindyrkning og kulturen bag. Det er derfor en vinproduktion, hvor det grundige håndværk vægtes højt - hvor der eksisterer en naturlighed, som ikke er lig mange andres, på trods af, at personerne bag ikke er traditionsrige vinbønder.

Bag Leuta som blev grundlagt i 2003, står de to forretningsmænd – Denis og Enzo. To mænd, som efter mange år i den hårde finansielle sektor, ønskede at ændre deres levevilkår og komme nærmere på naturen.

Denne tilgang til omverdenen viser sig selvfølgelig også i vinene. Der bliver udelukkende produceret økologisk vin, hvor der ikke bliver gået på kompromis med hverken dyrkning eller bearbejdning – alt sammen i tråd med traditionerne og den organiske tilgang til omverdenen.

Naturligheden viser sig over hele vingårdens område. Der er blevet plantet en lang række planter og træer, heriblandt vilde ferskner, som skal være med til at skabe et mere autentisk og jordnært miljø. Det handler med andre ord om at komme Back to Basics og nyde det naturlige.

Hos Leuta har man ud over den lokale Syrah Cortona DOC, som andre nye producenter i Toscana, genopfundet anvendelsen af de internationale druer som en naurlig del af vinproduktionen - druer som Merlot, Cabernet Franc, ligesom man naturligvis har en Sangiovese, altså en perlerække af super Toscanere hos Lauta.

Yderligere information

Årlig produktion

1504 flasker

Alc

14%

Bør serveres ved

14-16° C

Druesort

Syrah

Farve

Dyb Rubinrød med blå lilla nuancer

Gemme potentiale

6-8 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Kalvekød, Krydrede retter, Lammekød, Oksekød, Oste, Svinekød, Vildt

Smag

Velafbalanceret og elegant, med følelser af slikket kafferistet træ og masser af lakrids, afsluttende med en lang og blød vedholdende eftersmag

Test og medaljer

Gastro Magasin 4/5 stjerner, xtraWine 93/100, James Suckling 90/100

Vintype

IGT Toscana, Syrah Cortona DOC

Duft

Noter af peber kombineret med kaffe, stigende til sorte bær

Område

Cortona, Toscana

Producent

Leuta

Du kunne også være interesseret i...