Om vingården:

Leuta

Vingården Leuta ligger som en lille dråbe midt i de store vinmarker. Med 25 hektarer placeret 310 meter over havets overflade. Filosofien bag Leuta er den organiske og økologiske tilgang til både vindyrkning og kulturen bag. Det er derfor en vinproduktion, hvor det grundige håndværk vægtes højt - hvor der eksisterer en naturlighed, som ikke er lig mange andres, på trods af, at personerne bag ikke er traditionsrige vinbønder.

Bag Leuta som blev grundlagt i 2003, står de to forretningsmænd – Denis og Enzo. To mænd, som efter mange år i den hårde finansielle sektor, ønskede at ændre deres levevilkår og komme nærmere på naturen.

Denne tilgang til omverdenen viser sig selvfølgelig også i vinene. Der bliver udelukkende produceret økologisk vin, hvor der ikke bliver gået på kompromis med hverken dyrkning eller bearbejdning – alt sammen i tråd med traditionerne og den organiske tilgang til omverdenen.

Naturligheden viser sig over hele vingårdens område. Der er blevet plantet en lang række planter og træer, heriblandt vilde ferskner, som skal være med til at skabe et mere autentisk og jordnært miljø. Det handler med andre ord om at komme Back to Basics og nyde det naturlige.

Hos Leuta har man ud over den lokale Syrah Cortona DOC, som andre nye producenter i Toscana, genopfundet anvendelsen af de internationale druer som en naurlig del af vinproduktionen - druer som Merlot, Cabernet Franc, ligesom man naturligvis har en Sangiovese, altså en perlerække af super Toscanere hos Lauta.

Spar 15% ved køb af 6 stk.

Leuta – Cabernet Franc 2,618 Toscana

439,00 kr.

Vinen 2.618 er fremstillet på druen Cabernet Franc og dyrket på gårdens økologiske marker

24 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Vinen 2.618 er fremstillet på druen Cabernet Franc og dyrket på de økologiske marker nær Cortona. Den første udvælgelse af klaserne finder allerede sted ved håndplukningen i den første uge af oktober. Vinproduktionen sker i ståltanke efter at druerne har gennemgået yderligere to sorteringer, en for klaser og en for bær. Gæringen hvor mosten er i konstant kontakt med mosten tilses og bearbejdes dagligt. Vinen lagret i 12 måneder på franske egefade med forskellige former for korn og krydderier for at give vinen en højere grad af kompleksitet og rigdom. Efter yderligere to måneder i stålfade tappes vinen på flaske og lagre yderligere 9 måneder.

Gastro Magasinet skrev om denne vin i oktober 2015, flotte anmeldelser og 4/5 stjerner, og kaldte den bla. “en slags vinøs Cavaliere Rusticana”.

 

Yderligere information

Årlig produktion

2554 flasker

Alc

14%

Bør serveres ved

16-18º C

Druesort

Cabernet Franc

Farve

En brilliant mørk farve

Gemme potentiale

10-12 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Krydrede retter, Lammekød, Oksekød, Oste, Vildt

Smag

Fyldig og tæt med en god balance mellem tannin og frugt

Test og medaljer

xtraWine 93/100, James Suckling 90/100

Vintype

IGT Toscana, Super Toscaner

Duft

Noter af brombær, kirsebær, kombineret let med tobak og tørv

Område

Cortona, Toscana

Producent

Leuta

Du kunne også være interesseret i...