Om vingården:

Leuta

Vingården Leuta ligger som en lille dråbe midt i de store vinmarker. Med 25 hektarer placeret 310 meter over havets overflade. Filosofien bag Leuta er den organiske og økologiske tilgang til både vindyrkning og kulturen bag. Det er derfor en vinproduktion, hvor det grundige håndværk vægtes højt - hvor der eksisterer en naturlighed, som ikke er lig mange andres, på trods af, at personerne bag ikke er traditionsrige vinbønder.

Bag Leuta som blev grundlagt i 2003, står de to forretningsmænd – Denis og Enzo. To mænd, som efter mange år i den hårde finansielle sektor, ønskede at ændre deres levevilkår og komme nærmere på naturen.

Denne tilgang til omverdenen viser sig selvfølgelig også i vinene. Der bliver udelukkende produceret økologisk vin, hvor der ikke bliver gået på kompromis med hverken dyrkning eller bearbejdning – alt sammen i tråd med traditionerne og den organiske tilgang til omverdenen.

Naturligheden viser sig over hele vingårdens område. Der er blevet plantet en lang række planter og træer, heriblandt vilde ferskner, som skal være med til at skabe et mere autentisk og jordnært miljø. Det handler med andre ord om at komme Back to Basics og nyde det naturlige.

Hos Leuta har man ud over den lokale Syrah Cortona DOC, som andre nye producenter i Toscana, genopfundet anvendelsen af de internationale druer som en naurlig del af vinproduktionen - druer som Merlot, Cabernet Franc, ligesom man naturligvis har en Sangiovese, altså en perlerække af super Toscanere hos Lauta.

Spar 15% ved køb af 6 stk.

Leuta – Solitario di LEUTA Sangiovese Toscana

389,00 kr.

Solitario di Leuta er fremstillet på druen Sangiovese, plantet i 1973 og gror på Denis og Enzos økologiske marker nær Cortona

24 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Vinen Solitario di Leuta er fremstillet på druen Sangiovese der er plantet i 1973 som gror på de økologiske marker nær Cortona.

Den første udvælgelse af klaserne finder allerede sted ved håndplukningen i den første uge af oktober. Vinfremstillingen sker i træfade efter at druerne har gennemgået yderligere to sorteringer, en for klaser og en for bær. Gæringen hvor mosten er i konstant kontakt med mosten tilses og bearbejdes dagligt.

Vinen lagret i 18 til 20 måneder på franske tonneuax med forskellige former for krydderier for at give vinen en højere grad af kompleksitet og rigdom. Efter yderligere to måneder i stålfade tappes vinen på flaske og lagre yderligere 12 måneder.

 

Yderligere information

Årlig produktion

2500 flasker

Alc

14,5%

Bør serveres ved

16-18º C

Druesort

Sangiovese

Farve

Intens rubinrød

Gemme potentiale

10-12 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Krydrede retter, Lammekød, Oksekød, Oste, Vildt

Smag

Varm og fulstændig smag

Test og medaljer

xtraWine 92/100, James Suckling 92/100, Veronelli 3 stjerner, Vitae AIS 1 grapevine

Vintype

IGT Toscana, Super Toscaner

Duft

Noter af brombær, kirsebær, kombineret let med tobak og tørv

Område

Cortona, Toscana

Producent

Leuta