Om vingården:

Leuta

Vingården Leuta ligger som en lille dråbe midt i de store vinmarker. Med 25 hektarer placeret 310 meter over havets overflade. Filosofien bag Leuta er den organiske og økologiske tilgang til både vindyrkning og kulturen bag. Det er derfor en vinproduktion, hvor det grundige håndværk vægtes højt - hvor der eksisterer en naturlighed, som ikke er lig mange andres, på trods af, at personerne bag ikke er traditionsrige vinbønder.

Bag Leuta som blev grundlagt i 2003, står de to forretningsmænd – Denis og Enzo. To mænd, som efter mange år i den hårde finansielle sektor, ønskede at ændre deres levevilkår og komme nærmere på naturen.

Denne tilgang til omverdenen viser sig selvfølgelig også i vinene. Der bliver udelukkende produceret økologisk vin, hvor der ikke bliver gået på kompromis med hverken dyrkning eller bearbejdning – alt sammen i tråd med traditionerne og den organiske tilgang til omverdenen.

Naturligheden viser sig over hele vingårdens område. Der er blevet plantet en lang række planter og træer, heriblandt vilde ferskner, som skal være med til at skabe et mere autentisk og jordnært miljø. Det handler med andre ord om at komme Back to Basics og nyde det naturlige.

Hos Leuta har man ud over den lokale Syrah Cortona DOC, som andre nye producenter i Toscana, genopfundet anvendelsen af de internationale druer som en naurlig del af vinproduktionen - druer som Merlot, Cabernet Franc, ligesom man naturligvis har en Sangiovese, altså en perlerække af super Toscanere hos Lauta.

Spar 15% ved køb af 6 stk.

Leuta – Merlot 1,618 Toscana

299,00 kr.

1.618 er fremstillet på klonet franske Merlot vinstokke og dyrket på Leuta vines økologiske marker nær Cortona

48 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Vinen 1.618 er fremstillet på en klonet franske Merlot vinstokke og dyrket på Leuta vines økologiske marker 310 meter over havets overflade nær Cortona. Alle druerne til denne Merlot udvælges nøje ved håndplukningen i september og efterfølgende igen i selve produktionen, dels pr. Klase og pr. Bær – intet er overladt til tilfældighederne. Efter udgæringen fadlageres vinen i 12 måneder på egefade med forskellige former for korn, og krydderier for at give vinen en højere grad af kompleksitet og rigdom. Efter yderligere to måneder i ståLfade tappes vinen på flaske og lagre yderligere 9 måneder.

Læs om vin- & madanmelder Søren Frank besøg hos Leuta her (Berlingske Tidende den 21.10 2012)

Yderligere information

Årlig produktion

8250 flasker

Alc

14,5%

Bør serveres ved

16-18º C

Druesort

Merlot

Farve

Mørk med en blå lilla nuance

Gemme potentiale

6-8 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Krydrede retter, Lammekød, Oksekød, Oste, Vildt

Smag

Rund og glat med en følelse af mørk marmelade, til sidst en god vedholdenhed, kombineret med moden garvesyre.

Test og medaljer

xtraWine 90/100, Veronelli 2 stjerner

Vintype

Super Toscaner

Område

Cortona, Toscana

Duft

Noter af bær kombineret med ren chokolade og tobak

Producent

Leuta

Du kunne også være interesseret i...