Spar 15% ved køb af 6 stk.

Leuta – Nautilus Single Barrel Select

699,00 kr.

Kult vin fra Leuta, nøje udvalgt af vineriet kældermester

6 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Vinen Nautilus 2010 fra Leuta er fremstillet med udgangspunkt i årets bedste barrels af  husets Sangiovese, Merlot og Syrah druer . I løbet af året tilses og smages de enkelte fade løbende, hvor det kældermesteren og Dinis Zeni giver hvert af ege fadene point. Efter 12 måneder udvælges kun de 3 bedste Barriques af Sangiovese, Merlot og Syrah,  som nu blandet for af ligge yderligere 12 måneder på et nyt egefad.

Denne Nautilus er en rigtig kultvin, som kun produceres i få flasker, hvor alle er nummererede. Et oplagt samleobjekt

 

Om vingården:

Leuta

Vingården Leuta ligger som en lille dråbe midt i de store vinmarker. Med 25 hektarer placeret 310 meter over havets overflade. Filosofien bag Leuta er den organiske og økologiske tilgang til både vindyrkning og kulturen bag. Det er derfor en vinproduktion, hvor det grundige håndværk vægtes højt - hvor der eksisterer en naturlighed, som ikke er lig mange andres, på trods af, at personerne bag ikke er traditionsrige vinbønder.

Bag Leuta som blev grundlagt i 2003, står de to forretningsmænd – Denis og Enzo. To mænd, som efter mange år i den hårde finansielle sektor, ønskede at ændre deres levevilkår og komme nærmere på naturen.

Denne tilgang til omverdenen viser sig selvfølgelig også i vinene. Der bliver udelukkende produceret økologisk vin, hvor der ikke bliver gået på kompromis med hverken dyrkning eller bearbejdning – alt sammen i tråd med traditionerne og den organiske tilgang til omverdenen.

Naturligheden viser sig over hele vingårdens område. Der er blevet plantet en lang række planter og træer, heriblandt vilde ferskner, som skal være med til at skabe et mere autentisk og jordnært miljø. Det handler med andre ord om at komme Back to Basics og nyde det naturlige.

Hos Leuta har man ud over den lokale Syrah Cortona DOC, som andre nye producenter i Toscana, genopfundet anvendelsen af de internationale druer som en naurlig del af vinproduktionen - druer som Merlot, Cabernet Franc, ligesom man naturligvis har en Sangiovese, altså en perlerække af super Toscanere hos Lauta.

Yderligere information

Årlig produktion

500 flasker

Alc

14,5%

Bør serveres ved

14-16° C

Druesort

Merlot, Sangiovese, Syrah

Farve

Dyb rubinrød

Gemme potentiale

15-20 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Kalvekød, Lammekød, Oksekød, Oste

Smag

Velafbalanceret og elegant med følelse af kafferistet træ og lakrids, afsluttedne med en lang og blød vedholdende eftersmag

Test og medaljer

xtraWine 94/100, James Suckling 92/100, Veronelli 3 stjerner

Vintype

IGT Toscana

Duft

En kompleks duft med noter af sorte bær, kirsebær sammen med sød egetræ og en anelse tobak og tørv

Område

Cortona, Toscana

Producent

Leuta

Du kunne også være interesseret i...