Spar 15% ved køb af 6 stk.

LEUTA – Fiori di Lutea

199,00 kr.

Utraditionel Sauvignon Blanc fra Leuta

Ikke på lager

Beskrivelse

Denne Sauvignon  bliver produceret på familiens lille vingård i Alto Adige, Italiens nordligste provins. Vinmarken ligger 550 meter, hvor den kalkholdige jord og en relativ høj temperatur forskel mellem dag og nat gør, at området som anses for at være blandt Italiens bedste for Sauvignon Blanc druen. Intet andet sted i Italien opnår druen en så ekspressiv  aroma kombineret med en så elegant syrestruktur. Efter manuelt høst i slutningen af august måned er vinen lagret 5 måneder på ståltank med en lille smule drue bærmen for at give ekstra aroma

 

Om vingården:

Leuta

Vingården Leuta ligger som en lille dråbe midt i de store vinmarker. Med 25 hektarer placeret 310 meter over havets overflade. Filosofien bag Leuta er den organiske og økologiske tilgang til både vindyrkning og kulturen bag. Det er derfor en vinproduktion, hvor det grundige håndværk vægtes højt - hvor der eksisterer en naturlighed, som ikke er lig mange andres, på trods af, at personerne bag ikke er traditionsrige vinbønder.

Bag Leuta som blev grundlagt i 2003, står de to forretningsmænd – Denis og Enzo. To mænd, som efter mange år i den hårde finansielle sektor, ønskede at ændre deres levevilkår og komme nærmere på naturen.

Denne tilgang til omverdenen viser sig selvfølgelig også i vinene. Der bliver udelukkende produceret økologisk vin, hvor der ikke bliver gået på kompromis med hverken dyrkning eller bearbejdning – alt sammen i tråd med traditionerne og den organiske tilgang til omverdenen.

Naturligheden viser sig over hele vingårdens område. Der er blevet plantet en lang række planter og træer, heriblandt vilde ferskner, som skal være med til at skabe et mere autentisk og jordnært miljø. Det handler med andre ord om at komme Back to Basics og nyde det naturlige.

Hos Leuta har man ud over den lokale Syrah Cortona DOC, som andre nye producenter i Toscana, genopfundet anvendelsen af de internationale druer som en naurlig del af vinproduktionen - druer som Merlot, Cabernet Franc, ligesom man naturligvis har en Sangiovese, altså en perlerække af super Toscanere hos Lauta.

Yderligere information

Årlig produktion

4.000 flasker

Alc

13%

Bør serveres ved

10-12° C

Druesort

Sauvignon Blanc

Farve

Flot strågul med grønlige nuancer

Duft

Tydelige aromatiske noter af tomatplante, hyldeblomst, lime, trørn, passionsfrugt samt salvie

Smag

Vinen er frugtfuld, frisk og tør

Gemme potentiale

6-8 år

Kategori

Hvidvin

Serveres til

Aperitif, frisk gedeost, grillet skaldyr, grønsager, hvid fisk

Vintype

Sauvignon Blanc

Område

Alto Adige

Producent

Leuta

Du kunne også være interesseret i...