Spring til indhold

INSPIRATION FRA VINMESSEN BUY WINE FIRENZE

|

I de første måneder af 2024 har vi været til hele tre vinmesser i Italien. I sidste blogindlæg fortalte vi om Slow Wine-messen med fokus på bæredygtighed i vinmagernes landbrugs- og dyrkningsmetoder for at passe godt på naturen, jorden og biodiversiteten. Denne gang går turen til BUY WINE TOSCANA-messe i Firenze, hvor fokus ikke overraskende var på 500 vinmagere fra Toscana, der hvert år inviterer til smagning af mere end 1.500 vine i to dage. Du kan også læse om, hvordan du får en unik mulighed for at deltage i en smagning, da en af de nye producenter, som vi mødte i Firenze, kommer til Aalborg med fem af sine unikke vine fra vingården I GREPPI i Bolgheri.

Turen går til Buy Wine Toscana
Kort tid efter vores besøgstur i påsken hos vores eksisterende producenter i Toscana, gik turen atter mod Toscana, hvor vi denne gang skulle besøge Firenze, hvor året BUY WINE TOSCANA-messe blev afholdt fra den 10. til 12. april. Denne messe har fuldt fokus på vine fra Toscana, og konceptet var enkelt og professionelt, da vi fik tildelt 20 minutter med de producenter, som vi fandt interessante. Vi fik en kort præsentation og smagning, så det blev til hele 21 møder med producenter og smagning af omkring 100 vine på to dage.https://quistwine.dk/vare/caparsa-caparsino-chianti-classico-riserva-docg-2019-bio/

Mødet med I GREPPI
På Buy Wine Toscana var vi også heldige at møde Dale fra vingården I GREPPI i Bolgheri. I GREPPI startede i 2001 som selvstændig vingård, og siden 2017 har I GREPPI været drevet af en international gruppe vinelskere, videnskabsmænd, geologer, økonomer og gartnere, som tænker anderledes om vinfremstilling. Samme med vingårdens traditionelle italienske vinfremstillingsarv er målet at producere topvine og samtidig gøre god smag tilgængelig.

Specielt var en producent af naturvine i Maremma meget interessant, som er spontant gæret og lagret i Amphora. Uden tvivl kommer vi alle til at tage dette begreb til os som en del af vinverdenen i de kommende 10-15 år. 

Nu er du også så heldig, at du kan møde Dale, da han kommer til Aalborg for at besøge Quist Wine. Lørdag den 15. juni kl. 18.30 vil han nemlig guide os igennem fem af gårdens udsøgte vine. Vil du også møde og smage I GREPPI-vinene, kan du som en af de første booke din plads her;https://quistwine.dk/vare/vinsmagning-moed-producenten-fra-bolgheri/

Rundtur i Chianti Classico
Som en afslutning på Buy Wine Toscana var vi inviteret en hel dag til Chianti Classico-området sammen med 25 vinopkøbere fra hele verden. Vores første stop var på Casa Chianti Classico, hvor der ventede en meget interessant masterclass med seks Chianti Classico-vine, som kyndigt blev præsenteret af Riccardo Marcheri, der er ekspert i Chianti Classico-vine og sommelier FISAR. Det var en vild oplevelse at møde et menneske, der i den grad har helliget sig til vine med så stor en passion og indlevelse.

I pausen fik vi mulighed for at drøfte vine med Riccardo og Christne Lechnem, Marketing manager for Corsorzio Vino Chianti Classico. Da vi fortalte, at vores to producenter fra Chianti Classico er Caparsa i Radda in Chianti samt Fattoria di Lamole, fik vi udelukkende anerkendende nikken og bemærkningen som ”nogle af områdets allerbedste producenter, godt valg”. Læs mere om de to producenter her:

Caparsa: https://quistwine.dk/vare/caparsa-caparsino-chianti-classico-riserva-docg-2019-bio/

Fattoria di Lamole: https://quistwine.dk/vare/fattoria-di-lamole-vigna-grospoli-gran-selezione/

Efter en lækker frokost med mere end fire retter, ja… sådan er en let frokost på disse kanter, gik Chianti Classico-turen videre til Colle Bereto, som er en større producent i Radda in Chianti. Dagen sluttede hos Rocca della Macie, i Castellina in Chinati. Her blev vi budt velkommen af Marco Toti, der er kommerciel direktør, og fik vi smagt, hvordan Chianti Classico også kan smage, når en vingård råder over mere end 500 hektar vinmarker i Toscana, og alene i Chianti Classico har over 150 hektar. Marcos professionelle tilgang fornægtede sig dog ikke.

I bussen tilbage til Firenze var vi dog ikke i tvivl om, at i Chianti Classico findes selve Sangiovese-druen sjæl, ikke mindst når man smager Chianti Classico-vine fra små, passionerede producenter.

Vi glæder os til at dele ud af vores viden, når du er gæst eller kunde hos os.

I næste blogindlæg kan du blive klogere på vine fra Etna Sicilien, Montalcino og Umbrien samt den populære drik Amaro, som vi selv lærte mere om til messen Vinitaly i Verona.

A PRESTO

Quist Wine

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til butikken
      Beregn forsendelse