Spar 15% ved køb af 6 stk.

Fattoria di Lamole, Vigna Grospoli Gran Selezione

705,00 kr.

Helt unik Gran selezione, som du skal prøve inden du dør!

12 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Her får i en vaskeægte “Grand Selezione”. Den reneste vin du kan producere i Chianti Classico, men også den vin med flest krav. Minimum 80% sangiovese eller sangioveto og lagringskrav på minimum 30 måneder. Denne vin er helt fantastisk dyb og kompleks og kræver virkelig opmærksomhed. Vinen gærer i ståltank og finder balance efterfølgende i beton i 12 måneder. Herefter lagres vinen 24 måneder i franske ege barrique og til sidst 12 måneder i flaske. Du får altså her en vin med en samlet lagring på 4 år, hvilket vil sige at du får en yderst drikkeklar sangiovese. Vinstokkene står 630 meter over havet, vender mod vest og har en alder på 23 år. Jordbunden er bestående af sandsten, hvilket giver en kraftig og bastant vin. Denne vin passer godt med Rødt kød, vildt og lagrede oste.

Om vingården:

Fattoria di Lamole

Her får i en helt unik perle af en vingård fra Lamole in Chianti Classico. Vingården har en lang og traditionsrig historie og det kan smages. Området kan dateres tilbage til 1071 og den lange tradition for det flotte håndværk lever stadig. Paulo Socci overtog produktionen fra sin far og farfar og har fortsat kærligheden til alt, som omhandler produktion af vin. I tidernes morgen producerede man sangiovese, som voksede vildt som buske og den dag i dag bruger man det selv samme drue dna til produktion af nutidens vine. Dermed har vinstokkene hos denne producent en lang historie bag sig og leverer nu, yderst kompleks og balanceret vin.

Drømmen for denne producent er at producere vin af en kvalitet, som de selv kan stå inde for. Dermed produceres der aldrig her flere flasker end der give mening. Det resulterer den dag i dag i vin som er koncentreret og ren.

Producenten har en dyb passion for sangiovese, men også chardonnay og sauvignon blanc fra 45 år gamle vinstokke. Dermed byder denne producent på vine som har en lang historie og en enormt høj kvalitet.

Yderligere information

Årlig produktion

1500 flasker

Alc

14,5%

Bør serveres ved

12-16° C

Druesort

100% Sangiovese ( Prugnolo gentile)

Farve

Dyb rubinrød

Duft

Duft af røde bær, ribs, balsamico og et hint vanilje

Smag

Balanceret smag af friske røde bær og tannin og sødme fra trælagring

Gemme potentiale

15-20 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Rødt kød, grillet vildt, ragu og lagrede oste

Vintype

Chianti Classico DOCG

Område

Chianti Classico

Producent

Fattoria di Lamole