Spring til indhold

ITALIENSKE VINMESSER VISER NYE VIN-TRENDS

|

Hen over de første måneder af 2024 har vi prøvet noget helt nyt, da vi har deltaget i intet mindre end tre vinmesser i Italien for at snuse til nye trends, møde nye producenter og blive klogere på fremtidens bæredygtige vinproduktion.

Det er de oplevelser, vi gerne vil dele med dig i tre forskellige blogindlæg. Her i det første blogindlæg tager vi dig med til SLOW WINE-messen i Bologna. Her får du indblik i, hvilke vine vi vil drikke om 10-15 år, hvorfor vinbønderne skal lytte til jorden, og du vil få spændende nyt om en producent, som vi allerede har budt velkommen i Quist Wine-familien, da vi nu forhandler deres vine.

Første tur gik ikke langsomt til SLOW WINE
Den første tur ti Italien i år gik til Bologna, hvor SLOW WINE-messen blev afholdt fra den 25. februar til den 27. februar. Temaet var bæredygtighed og jorden.

Intet mindre end 1.000 producenter præsenterede mere end 5.000 vine fra Italien, som alle har fokus på årets tema. Vi fik selvfølgelig smagt en del vine, hvor der var bekræftende skønt at møde ikke mindre end 11 af vores producenter, som alle fremstiller vine med respekten for jorden som en vigtig faktor. 

Kim deltog i et interessant seminar, hvor overskriften var: ”Jorden, vindmagerens primære redskab”. Budskabet lød, at vinmagerne skal forstå deres kald, og ikke lade sig vejlede af markedsføring, når de vælger druesorter, de skal dyrke. I stedet for skal de lytte til jorden og respekterer dens balance, biodiversitet og evne til at regenerere. Uden en frugtbar jord er der ikke noget landbrug, og uden landbrug vil der ikke være mad og vin. Jorden er afgørende for at afbøde klimakrisen – derfor er det vigtigt, at vinmagerne arbejder med og ikke mod naturen.

Et tilfældigt møde på 30 minutter
Ved lidt af et tilfælde mødte vi en Chianti Classico-producent på SLOW WINE, som vi tog os tid til at snakke med 30 minutter, før vi skulle med taxaen til lufthavnen den sidste dag. De 30 minutter var hele turen værd. Fattoria di Lamole er en lille producent i Classico-området, som har eksisteret siden 1833. Vi lovede Filippo at vende tilbage, og allerede i påsken besøgte vi den lille familie-vingård højt oppe i den lille by Lamole. Vi kan allerede med stolthed fortælle, at vinene nu er at finde hos Quist Wine: https://quistwine.dk/vare/castello-di-lamole-riserva-chianti-classico/

Desuden fik vi smagt nogle interessante vine fra Ligurien, hvor vi var på udkig efter en god producent af Pigato-druen. Vi smagte flere og faldt totalt for en lille familieejet vingård, som ud over at producere hvidvin på druen Pigato, også producere et par røde vine. Ikke mindst interessant var gårdens ORMEASCO, der er en rødvin, som kun produceres i dette lille område og kun af i alt 11 producenter. Vi elsker sådanne oplevelser, og vi håber, at det kan vise sig at blive endnu en producent, som vi i fremtiden kan byde velkommen i Quist Wine-udvalget.

Anden tur til Italien for at pleje tætte relationer
Det er en vigtig del af Quist Wines DNA, at vi er tæt på vores italienske producenter, og derfor har vi i en årrække rejst en hel del til Italien for at deltage i høstarbejdet, opleve dagligdagen på vingårdene og lære så meget om vinproduktionen på den mest autentiske og personlige måde. Det er nemlig unik viden, som vi gerne deler med vores gæster og kunder.

I påsken var vi ligeledes på besøg hos seks af vores eksisterende og værdsatte producenter i Toscana, hvor vi med egne øjne har set på vinmarkerne og været i kælderen for at vælge de bedste vine til Quist Wines vinbar, butik og webshop.

Vi glæder os til at dele ud af vores viden, når du er gæst eller kunde hos os.

I næste blogindlæg kan du blive klogere på trends og nyheder fra Toscana, hvor vi besøgte BUY WINE TOSCANA-messen i Firenze.

A PRESTO

Quist Wine

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til butikken
      Beregn forsendelse