Spar 15% ved køb af 6 stk.

Castello di Lamole Riserva, Chianti classico

455,00 kr.

Chianti classico for den kyndige 

12 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Denne fanstastiske riserva er noget du fortjener at smage som vinelsker. De fleste kender til vinene fra Chianti Classico nu til dags, men denne lille producent er beliggende i den mindste kommune. En kommune der først fik alvorlig opmærksomhed efter Chianti Classico konsortiets opdeling af de enkelte kommuner. Her fik de små seriøse producenter pludselig mere opmærksomhed og dermed, fik vi også muligheden for at tage denne smukke vingård ind. Vinen er baseret på 100% sangiovese fra vinmarker som vender mod vest med 16 år gamle stokke. Vinen håndhøstes og gæringen tager sted i stål eller beton, hvorefter vinen yderligere finder sin balance på beton fade i 12 måneder. Herefter lagrer vinen 12-24 måneder på franske ege barrique alt efter årgang, hvor vinen blødgøres. En lille produktion på kun 1500 flasker. Vinen egner sig perfekt til grillet kød, vildt kød, simre retter og ikke mindst modnede oste.

Om vingården:

Fattoria di Lamole

Her får i en helt unik perle af en vingård fra Lamole in Chianti Classico. Vingården har en lang og traditionsrig historie og det kan smages. Området kan dateres tilbage til 1071 og den lange tradition for det flotte håndværk lever stadig. Paulo Socci overtog produktionen fra sin far og farfar og har fortsat kærligheden til alt, som omhandler produktion af vin. I tidernes morgen producerede man sangiovese, som voksede vildt som buske og den dag i dag bruger man det selv samme drue dna til produktion af nutidens vine. Dermed har vinstokkene hos denne producent en lang historie bag sig og leverer nu, yderst kompleks og balanceret vin.

Drømmen for denne producent er at producere vin af en kvalitet, som de selv kan stå inde for. Dermed produceres der aldrig her flere flasker end der give mening. Det resulterer den dag i dag i vin som er koncentreret og ren.

Producenten har en dyb passion for sangiovese, men også chardonnay og sauvignon blanc fra 45 år gamle vinstokke. Dermed byder denne producent på vine som har en lang historie og en enormt høj kvalitet.

Yderligere information

Årlig produktion

1500 flasker

Alc

13,5%

Bør serveres ved

12-16° C

Druesort

100% sangiovese

Farve

Dyb rubinrød

Duft

Duft af røde bær og mørke bær, balsamico og et hint vanilje

Smag

Intens smag af friske røde bær, strangent syre samt kompleks og lang eftersmag

Gemme potentiale

10 – 15 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Rødt kød, simre retter, vildt og lagrede oste

Område

Chianti Classico

Producent

Fattoria di Lamole