Spring til indhold

INSPIRATION FRA VINMESSEN VINITALY I VERONA

|

Kom med på vores inspirationsture rundt på vinmesser i Italien, hvor vi i dette blogindlæg kan fortælle om nyheder fra Vinitaly i Verona. Efter besøg på SLOW WINE-messen i Bologna i februar og Buy Wine Toscana i april benyttede vi denne tur på at dykke ned i nye regioner og vinproducenter, hvor vi er mere på udebane.

Det er første gang, vi deltager i Vinitaly, og sikke en oplevelse. Messen fandt sted fra d. 14 til 17. april og havde til formål at samle unikke vine fra hele Italien på ét sted. Hver vinregion har sin egen messehal, hvor de enkelte producenter har stande med henblik på at fremvise produkter og formidle historie og tradition.

Quist Wine har selvfølgelig også til formål at besøge vores nuværende producenter på neutral grund, men i den grad også at opsnuse nye og spændende vine fra specifikke områder. Vi er altid nysgerrige på branchen, men vi havde dog en klar plan: Vi skulle besøge Etna Sicilien, Montalcino og Umbrien. Det er regioner, vi kender til, men ikke nødvendigvis er skarpe på. Vinitaly er som en stor vidensbank, hvor producenterne selv står klar til at fortælle alt om deres region, historie, filosofi om vin og deres visioner. På den måde lærer vi alt, hvad vi kan på forholdsvis kort tid og bliver bedre i stand til at vurdere, hvorfor eller hvordan den enkelte vinproducent passer ind i vores værdisæt.

Møde med San Polino Brunello Di Montalcino:

På opdagelse i Verona og på vulkaner
Ture som denne bidrager selvfølgelig ikke kun med teoretisk viden, men i den grad også til oplevelser. Oplevelser, hvor man lære at koble vin sammen med de omgivelser man befinder sig i. Verona er kendt for de smalle gader og de mange frodige baggårde. Netop i disse gårde blev der hele ugen afholdt utallige efterfester, hvor man fejrede vinene fra messen i fantastiske omgivelser, men mere intimt. Alt i alt blev det til 30 møder på 5 dage og smagning af ca. 150 forskellige vine. Særligt at bemærke var en siciliansk producent ved navn Tenuta Ferrata, som har sin beliggenhed ved Etna. De producerer kun vin på de lokale druer, Nerello mascalese og carricante, hvilket er en rød og grøn drue, som trives perfekte i det vulkanske.

Tenuta Ferrata:

Etna DOC efterfest:

Den unikke region Umbria

Jeg havde den store fornøjelse at møde en meget spændene producent fra Umbrien, nemlig Colle Uncinano. Denne producent producerer unikke vine fra lokalområdet udenfor byen Spoleto. Et område som er kendt for Spoletino og Grechetto på hvidvinsfronten og ikke mindst den dybe og intense rødvinsdrue, Sagrantino. Jeg var så heldig at smage den helt nye tendens, nemlig “Superbo”. Dette kan direkte oversættes til det udtryk de fleste kender, “Supertoscana”. Det vil sige, en lokal druesort blandet med en international druesort. I dette tilfælde 50% Sagrantino og 50% Merlot.

Colle Uncinano Umbria:

Il Molinaccio:

Skarpt bud på en sommer rødvin fra Il Molinaccio: https://quistwine.dk/vare/il-molinaccio-il-golo/

Den bitre favoritlikør
Desuden havde Thomas en unik oplevelse med likørproducenten “Hantak”, som producerer fantastisk bitter likør kaldet “Amaro” og en helt unik gin lavet på lokale botanicals. Amaro er noget vi har været på udkig efter i noget tid, og nu fandt vi endelig en producent, som rammer spot on ind i vores forretningsmodel i Quist Wine. Inden for den kommende tid kommer den både på hylderne og webshoppen, og indtil da kan du smage vores anden Amaro i vinbaren, Caprisius fra dette skønne Capri.

Den fantastiske Caprisius Amaro nedenfor: https://quistwine.dk/vare/capricius-amaro/

Det er absolut ikke sidste gang, at Quist Wine drager på vinmesser i Italien for at indsamle ny viden og få oplevelser, som vi selvfølgelig deler med dig som gæst eller kunde.

A PRESTO

Quist Wine

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til butikken
      Beregn forsendelse