Spar 15% ved køb af 6 stk.

Il Molinaccio, Il Golo

189,00 kr.

Perle fra det centrale toscana 

36 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Denne økologiske rødvin er baseret på 95% sangiovese og 5% alicante. Dette bidrager til relativt transparent vin med friske tanniner og en blød afrunding. Vinen håndhøstes i slutningen af september og fermenterer i ståltank straks efter høst efterfulgt af lagring på betonfade i en kort periode. Vinen flaskes 6 måneder efter høst og hviler herefter få måneder på flaske. Frisk vin med noter af brombær og modne hindbær. I eftersmagen en udpræget mineralitet i form af flint, muslingeskaller og ler. 

En lille producent, som årligt producerer omkring 12.000 flasker, med den filosofi at producere vin i det antal som giver mening. Producenten er beliggende bare 4 km. uden for Montepulciano.

Om vingården:

Il Molinaccio

Den lille vingård Il Molinaccio ejes af Allesandro Sartini og Marco. 2 gode venner, hvor Allessandro er vin magerne og Marco er pengemanden. Vineriet ligger kun nogle få kilometer uden for renæssance byen Montepulciano, nær Cervognano hvor de bedste vino Nobile di Montepulciano producenter har deres marker. Først i år 2000 blev de første vinstokke plantet, men dette lille sted med kun 3,6 hektar vinmarker har allerede formået at producerer vine som er blevet belønnet, også uden for Italien.

I alt produceres der kun i alt 15.000 flasker vin årligt hos Il Molinaccio, på de tre 50 Hl vintønder som gården råder over, alle af fransk Allier eg, som giver den elegance og struktur som Allesandro ønsker i hans vino nobile vine.

Druerne er hovedsagelig Sangiovese samt et lille parcel med Merlot, druer som anvendes til gårdens Rosso di Montepulciano DOC ,  Vino Nobile di Montepulciano DOCG og Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG . Senest har man også i 2014 produceret en Supertoscaner som dog kun produceres i 1.500 flasker. Vinene er alle opkaldt efter de dyr so lever i den omkringliggende skov. La Spinosa er gårdens Vino Nobile di Montepulciano DOCG.

Stedet Il Molinnacio , som betyder mølle, kan spores tilbage til 15. Århundrede, hvor den gamle vandmølle leverede vand til området. Nu er dette afløst af at vingråden IL Molinaccio, som leverede vine ikke kun til området, men til alle som værdsætter gode Vino Nobile vine.

For at opfylde den grønne ånd havde Allesandro fra startet besluttet at vinene skulle være certificerede økologiske , hvorfor alt på gården er etableret som et økologisk landbrug . Der er installeret et solcelleanlæg, der dækker alle gårdens energibehov, ligesom det er muligt og gratis genopladning af elbil, når en sådan kommer forbi.