Spar 15% ved køb af 6 stk.

Villa Corniole, Chardonnay

209,00 kr.

Frisk og fyldig chardonnay fra alperne!

36 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Denne hvidvin er på 100% Chardonnay druer fra den lille familie vingård i Trentino. Vinen er frisk og fyldig, hvilket giver dig en chardonnay, som har ne imponerende balance. Netop dette sørger for en ekstremt alsidig hvidvin, som båd kan nydes på egen hånd, men i den grad også til fisk, skaldyr og lyst kød.

Denne vin lagres delvist på temperaturregulerede ståltanke og barrique, hvilket giver vinen sit unikke udtryk. Vinen har en blanding af citrus og tropiske noter og leverer på smagpaletten en drikkevenlig vin med en god dybde.

Om vingården:

Villa Corniole

Villa Corniole ejes og drives af Pellegrini familien, far Ornorio, mor Maddalena og de 3 døtre Sabina, Sara og Linda, Hele familien ligger et stort arbejde og omhu i alt fra mark arbejdet, til arbejdet i kælderen, til det afsluttende arbejde til den færdige vin. Størstedelen af kælderen er anlagt under jordoverfladen ind i de naturlige klippeformationer, alt sammen med til at vinene har en konstant temperatur, som sikre den bedst mulige udvikling af vinen.

Vinmarkerne er beliggende i Cembra dalen i udkanten af Dolomitterne, et område som er delvist vulkansk oprindelse med meget porfyr. Avisio floden har sit udspring fra Marmolade gletcheren og løber denne dalen hvor den bringer mineraler med sig. Den varme vins Ora fra Gardasøen i eftermiddagstimerne og den kolde brise fra Fiemme dalen i nord, giver de mærkbare temperatur forskelle, alt samme med til at det perfekte klima vor vin dyrkning.
Druerne er alle nøje udvalgt og håndplukket midten af september måned. Gæringen finder sted under temperaturkontrol for at sikre druekvaliteten under vinifikationen. Vinen lagre herefter nogle måneder i ståltank inden den flaskes og frigives.

Yderligere information

Årlig produktion

Få tusinde flasker

Alc

13%

Bør serveres ved

10-12° C

Druesort

Chardonnay

Farve

Brilliant gylden gul

Duft

Duft af citrusfrugter og hint af vanilje

Smag

Frisk smag af citrus og stenfrugter, med underliggende hint af vanilje

Gemme potentiale

8-10 år

Serveres til

Velegnet som aperitif eller til fisk og skaldyr

Vintype

Chardonnay

Kategori

Hvidvin

Område

Alto Adige

Producent

Villa Corniole