Om vingården:

Tenuta Valdipiatta

Giulio Caporali, vingården Valdipiattas grundlægger, købte ejendommen sidst i 1980´erne for at forfølge sin drøm om at lave fantastisk vin. Ved hårdt innovativt arbejde og en grundlæggende respekt for området, jorden og filosofien er det lykkedes Giulio af få Valdipiatta til at blive en af top producenterne af de ædle Vino Nobile di Montepulciano.

I 2002 gik Giulios datter Miriam i sin faders fodspor og overtog produktionen. Miriam, har arbejdet tæt sammen med sin far siden 1997. Hun har studeret vin i mange år, bl.a. i Bordeaux og dedikerer nu alt sit arbejde til af videreudvikle de gamle vinmagertraditioner, og har de sidste år tilført Valdipiatta vinene endnu mere kvalitet og elegance.

Denne økologiske vingård producerer udelukkende vine dyrket på egne druer, der kommer fra gårdens vinmarker på i alt 30 hektar, alle østvendte og i 300 meter højde over havets overflade, som netop er det mest velegnet til dyrkning af vinene. Jorden her er mest ler og sand med små lommer af små sten med fossiler fra fortiden.

Største delen af markerne er tilplantet med Sangiovese, eller som det rettelig hedder i Montepulciano, Prugnolo Gentile. Øvrige primære druer er Canaiolo Nero og Mammolo som fuldførere rækken af de oprindelige druer som benyttes til at producerer den traditionelle og klassiske Vino Nobile di Montepuliciano DOCG vin.

Side om side med disse druer dyrkes druer som Cabernet Sauvignon, Merlot og hvide druer som Grechetto, Malvasia samt Trebbiano. Et lille parcel på gården er for mange år siden tilplantet med Pinot Nero, fordi terroir på dette lille område er særdeles gunstigt for denne ellers vanskelige drue.

Gårdens vinkælder svarer helt til Valdipiattas filosofi om at skabe den bedste betingelser for vinen. De gamle traditionen med at lagre Vino Nobile di Montepulciano i store 50 hl tønder af Slovensk eg, følges her op af brugen af de bedste og fineste franske 250 l egefade. Den endelige lagring i flasken forgår naturligvis i temperaturstyret rum med den rette fugtighed.

Quist Wine har i flere år søgt efter en af de helt klassiske og traditionsbundne producenter af Vino Nobile di Montepulciano, og stolte blev vi, da vores netværk i Montepulciano hjalp os til at vi nu har fået forhandlingen af vinene fra Miriam og Giulio. Vine som skal nydes, hvis man elsker vine fra Montepulciano som de oprindelig blev produceret.

Vi har valgt at forhandle gårdens Rosso di Montepulciano DOC, Vino Nobile di Montepulciano DOCG, Vino Nobile di Montepulciano ” Vigna D´Alfiero” deres enkeltmarks vin samt Vino Nobile di Montepulciano Riserva som naturligvis kun produceres de allerbedste år.

Da vi også fik muligheden for at forhandle de få producerede Super Toscanaere Pinot Nero samt Trincerone som kun produceres årligt i omkring 1000 flasker ville vi natuligvis ikke lade denne chance gå til spilde.

Spar 15% ved køb af 6 stk.

Tenuta Valdipiatta – Vino Nobile di Montepulciano Vigna D’alfiero DOCG 2017

429,00 kr.

Flot struktureret og elegant enkeltmarks vin Vigna D’alfiero

6 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Druerne til denne økologiske Vigna D’alfiero Nobile di Montepulciano vin kommer fra gårdens enkeltmark med 30 år gamle vinstokke. Vigna D’alfiero betyder Alfiero´s vinmark og hentyder til den første arbejder som allerede arbejdende på gården da Giulio købte denne i slutningen af 80´erne. Det var da også Alfiero som i 1973 beplantede de 3 hektar vinmark, kaldet Bossona som stadig leverer druerne til denne enkeltmarks vin.

Sangiovese druerne fra denne mark håndhøstes i slutningen af september måned og hjembringes til gården for yderligere sortering. Den første gæring og udblødning sker med naturlig gær i ståltank i 25 dage. Fad lagringen sker henholdsvis 18 måneder på 250 l små Franske Alliere egetræsfade efterfulgt af 12 måneder i 50 hl store Slovenske egetræsfade. Herefter yderligere 6 måneder på flaske inden frigivelse.

Denne vin er omtalt i bogen ” 1001 vine du skal smage før du dør”

Senest har denne vin fået flot anmeldelse og 5 stjerne i oktober månedes udgave af GASTRO Magasinet

Yderligere information

Årlig produktion

13.36

Alc

14,0%

Druesort

100% Sangiovese ( Prugnolo gentile)

Duft

Modne vilde bær, efterfulgt af en elegant duft af træ, muld og tørv

Farve

Koncenretret rubinrød med nuancer af mørke toner

Bør serveres ved

18° C

Gemme potentiale

20 – 25 år

Kategori

Rødvin

Område

Montepulciano, Toscana

Producent

Tenuta Valdipiatta

Serveres til

Kalvekød, Krydrede retter, Lammekød, Oksekød, Oste, Vildt

Smag

Fyldig smag med elegante bløde tanniner og nyd den lange, elegante afsluning

Test og medaljer

3 Glas i Gambero Rosso

Vintype

Vino Nobile