Spar 15% ved køb af 6 stk.

Salisa, Villa Corniole

329,00 kr.

Fantastisk metodo classico fra Trentino 

36 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Her får du en vildt frisk og spændene metodo classsico (Champagne metoden). Denne vin er produceret i bjergene i det nordligste Italien lige på grænsen til Østrig. Baseret på 100% chardonnay, hvilket giver friskhed og fylde. Vinen har sine andengæring i flaske i minimum 38 måneder, hvilket bidrager til yderligere mundfylde. Noter af citrusfrugter, brioche, brunet smør og “gæragtige” undertoner. Vinen egner sig fremragende på egen hånd, men også til diverse skaldyr og fiskeretter.

Om vingården:

Villa Corniole

Villa Corniole ejes og drives af Pellegrini familien, far Ornorio, mor Maddalena og de 3 døtre Sabina, Sara og Linda, Hele familien ligger et stort arbejde og omhu i alt fra mark arbejdet, til arbejdet i kælderen, til det afsluttende arbejde til den færdige vin. Størstedelen af kælderen er anlagt under jordoverfladen ind i de naturlige klippeformationer, alt sammen med til at vinene har en konstant temperatur, som sikre den bedst mulige udvikling af vinen.

Vinmarkerne er beliggende i Cembra dalen i udkanten af Dolomitterne, et område som er delvist vulkansk oprindelse med meget porfyr. Avisio floden har sit udspring fra Marmolade gletcheren og løber denne dalen hvor den bringer mineraler med sig. Den varme vins Ora fra Gardasøen i eftermiddagstimerne og den kolde brise fra Fiemme dalen i nord, giver de mærkbare temperatur forskelle, alt samme med til at det perfekte klima vor vin dyrkning.
Druerne er alle nøje udvalgt og håndplukket midten af september måned. Gæringen finder sted under temperaturkontrol for at sikre druekvaliteten under vinifikationen. Vinen lagre herefter nogle måneder i ståltank inden den flaskes og frigives.

Yderligere information

Årlig produktion

Få tusinde flasker

Alc

12.5%

Bør serveres ved

8-10° C

Druesort

Chardonnay

Duft

Brødskorpe, brunet smør, frisk citrus, gær

Farve

Gylden gul

Smag

Smag af citrus, smøragtige noter, brioche og hvide blomster

Gemme potentiale

10-12 år

Kategori

Mousserende

Vintype

Chardonnay

Serveres til

Aperitif, fisk & skaldyr

Område

Trentino, Alto-Adige

Producent

Villa Corniole