Spar 15% ved køb af 6 stk.

Podere IL Macchione – Vino Nobile di Montepulciano RISERVA DOCG 2015

369,00 kr.

Nørdet og Intellektuel Vino Nobile Riserva

24 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Denne Riserva fra Il Macchione Vino Nobile er en nørdet og intellektuel Sangiovese, som kræver fokus. Giver man den det – så får man en vin oplevelse ud over det sædvanlige!

Druerne til denne Riserva vokser på den højeste del af bakken, hvor vinstokkene er mellem 25 og 50 år gamle. Hos Il Macchione arbejdes der efter biodynamiske principper, druer høstes manuelt i starten af oktober måned for denne årgang, hvorefter gæringsprocessen starter med de i kælderen naturligt forekommende gærceller. Udblødning og gæringen strækker sig over 2 – 4 uger, og i hele perioden bevares skallerne i vinen, som dagligt omrøres. Herefter lagrer vinen i 225 liter barriques og efter nogle måneder overføres vinen til 15 hl egefade. Efter 18 – 20 måneder modning, sammenstikkes den endelige blanding, hvorefter vinen hviler endnu nogle måneder inden aftapning på flaske.

Alt arbejdet hos Simone og Leonardo er efter biodynamiske principper, og med allerstørste respekt til jorden under mottoet ” as long it takes”.

” This wine easily competes with Brunello costing twice as much – how il Macchione remains so affordable and under-the- radar is beyind my comprehension. Take advantage of it”    Ian Cauble, Master Sommelier.

 

Om vingården:

Podere Il Macchione

Podere il Macchione er en lille familiedrevet vingård på kun 6 hektar. Her dyrkes jorden af brødrene Simone og Leonardo med den allerstørste respekt og under mottoet ”as long it takes”. De beskriver det selv således ” Økologisk bevidsthed betyder at hjælpe jorden til at bevarer et maksimum af sit potentiale til liv og frugtbarhed”. Det betyder i praksis, at der kun anvendes grøngødning og anden naturgødning.

Podere il Macchione ” den lille plet” er beliggende i Caggiole, for vindyrkning de allerbedste bakker udenfor Montepulciano. Terroir består af ler med masser at fossiler fra den gamle havbund, idet området for flere tusind år siden var hav. Dette er grunden til, at Il Macchione "den lille plet" er så perfekt for de ædle Sangiovese druer i Montepulciano.

Simone og Leonardo er vinnørder på den helt rigtige måde, og har formået at skabe vine som uden diskussion hører til blandt de allerbedste Vino Nobile vine.

Vi er derfor også stolte over at vi efter flere års fravær igen har fået mulighed for ar forhandle Simone og Leonard´s vine hos Quist Wine i Danmark.

Yderligere information

Årlig produktion

3.300 flasker

Alc

14%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

100% Sangiovese ( Prugnolo gentile)

Farve

Dyb rubinrød

Duft

Noter af kvaste røde bær, krydderurter, tobak og lidt sød lakrids

Smag

Koncentreret smagsintensitet med friske røde bær, noter af bær der er høstet i skovens kant, et lille krydret præg fra fadet og god længde. Tannin og syre giver en god balance i strukturen på vinen

Gemme potentiale

20 – 25 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Kalvekød, Krydrede retter, Lammekød, Modne oste, Oksekød

Vintype

Vino Nobile di Montepulciano

Område

Montepulciano, Toscana

Producent

Podere Il Macchione