Spar 15% ved køb af 6 stk.

Podere Il Macchione – Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2019

249,00 kr.

Et brag af en Vino Nobile for Sangiovese elskere

48 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Il Macchione Vino Nobile er en nørdet og intellektuel Sangiovese, som kræver fokus. Giver man den det – så får man en vin oplevelse ud over det sædvanlige.

Hos Simone og Leonardo arbejdes der efter biodynamiske principper, hvor alle druer høstes manuelt og straks bringes til vineriet, hvor gæringsprocessen starter med de i kælderen naturligt forekommende gærceller. Udblødning og gæringen sker i cementtank og strækker sig over 2 – 4 uger. I hele perioden bevares skallerne i vinen, som dagligt omrøres. Herefter overføres vinen til 5 og 30 hl egefade. hvor modningen fortsætter minimum 20 måneder, inden den endelige blanding sammenstikkes. Vinen lagrer endnu 10 mdr. inden aftapning på flaske.

Alt arbejdet hos Simone og Leonardo er biodynamiske principper, og med allerstørste respekt til jorden under mottoet ” as long it takes”.

” This wine easily competes with Brunello costing twice as much – how il Macchione remains so affordable and under-the- radar is beyind my comprehension. Take advantage of it”    Ian Cauble, Master Sommelier.

 

 

Om vingården:

Podere Il Macchione

Podere il Macchione er en lille familiedrevet vingård på kun 6 hektar. Her dyrkes jorden af brødrene Simone og Leonardo med den allerstørste respekt og under mottoet ”as long it takes”. De beskriver det selv således ” Økologisk bevidsthed betyder at hjælpe jorden til at bevarer et maksimum af sit potentiale til liv og frugtbarhed”. Det betyder i praksis, at der kun anvendes grøngødning og anden naturgødning.

Podere il Macchione ” den lille plet” er beliggende i Caggiole, for vindyrkning de allerbedste bakker udenfor Montepulciano. Terroir består af ler med masser at fossiler fra den gamle havbund, idet området for flere tusind år siden var hav. Dette er grunden til, at Il Macchione "den lille plet" er så perfekt for de ædle Sangiovese druer i Montepulciano.

Simone og Leonardo er vinnørder på den helt rigtige måde, og har formået at skabe vine som uden diskussion hører til blandt de allerbedste Vino Nobile vine.

Vi er derfor også stolte over at vi efter flere års fravær igen har fået mulighed for ar forhandle Simone og Leonard´s vine hos Quist Wine i Danmark.

Yderligere information

Årlig produktion

10.000 flasker

Alc

14%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

Sangiovese ( Prognolo Gentile)

Farve

Dyb rubinrød

Duft

Noter af røde kvaste bær, pibetobak, skovbund og sekundære noter af tjære

Smag

Koncentreret med en fin ballance mellem frugt og de strukturede tanniner

Gemme potentiale

10 – 15 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Kalvekød, Krydrede retter, Modne oste, Oksekød

Vintype

Vino Nobile di Montepulciano

Område

Montepulciano, Toscana

Producent

Podere Il Macchione