Spar 15% ved køb af 6 stk.

Podere Il Macchione – Vidure 2015 – Supertoscaner

699,00 kr.

Lækker Supertoscaner 

18 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

De to brødre, Simone og Leonardo er nørdet med alt hvad de beskæftiger sig med, så selvfølgelig skulle deres vingård Il Macchione også fremtrylle en Supertoscaner. Hos Il Macchione hedder denne VIDURE og er på 100% Carmenere,  klassisk Bordeux druesort.

Vinstokkende er mere end 15 år gamle og vokser i Il Macchiones lerholdige jord med masser af fossiler på skråningerne op mod Montepulciano i hjertet at Toscana. Druerne høstes naturligvis manuelt i slutningen af september måned, hvorefter de skånsomt bringes hjem til gården. Gæringen foregår spontant  og strækker sig over 20 dage i cementtank. Vinen modner 36 mdr. i 500 l gamle fransk Tonneaux egefade, efterfulgt af yderligere 24 mdr. på flaske.

Denne Supertoscaner produceres kun i små 666 flasker, hvoraf meget få kommer til Danmark.

 

Hvad er en Supertoscaner!

En supertoscaner er efterhånden et særdeles benyttet begreb,  som dækker over en række vine, som ikke følger den toscanske vinlovgivning. Fænomenet opstod tilbage i 70’erne som en slags kvalitetsmæssig provokation, hvor nogle producenter bevidst valgte at lave kvalitetsvine på druesorter, som man ifølge den toscanske vinlovgivning ikke måtte benytte sig af. De første eksempler herpå var de i dag særdeles kendte Tignanello og Sassicaia. Tignanello indeholder en relativt stor andel af Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, mens Sassicaia primært er lavet på Cabernet Sauvignon. De mest gængse eksempler på supertoscanere er vine lavet på de klassiske Bordeaux-druesorter

Om vingården:

Podere Il Macchione

Podere il Macchione er en lille familiedrevet vingård på kun 6 hektar. Her dyrkes jorden af brødrene Simone og Leonardo med den allerstørste respekt og under mottoet ”as long it takes”. De beskriver det selv således ” Økologisk bevidsthed betyder at hjælpe jorden til at bevarer et maksimum af sit potentiale til liv og frugtbarhed”. Det betyder i praksis, at der kun anvendes grøngødning og anden naturgødning.

Podere il Macchione ” den lille plet” er beliggende i Caggiole, for vindyrkning de allerbedste bakker udenfor Montepulciano. Terroir består af ler med masser at fossiler fra den gamle havbund, idet området for flere tusind år siden var hav. Dette er grunden til, at Il Macchione "den lille plet" er så perfekt for de ædle Sangiovese druer i Montepulciano.

Simone og Leonardo er vinnørder på den helt rigtige måde, og har formået at skabe vine som uden diskussion hører til blandt de allerbedste Vino Nobile vine.

Vi er derfor også stolte over at vi efter flere års fravær igen har fået mulighed for ar forhandle Simone og Leonard´s vine hos Quist Wine i Danmark.

Yderligere information

Årlig produktion

666 flasker

Alc

14,0%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

Carmenere

Farve

Dyb dyb rubinrød

Duft

Modne blommer, kirsebær, Tyk engelsk lakrids, friske krydderurter

Smag

Indbydende, stor frugtintensitet, knuste kirsebær, hormonisk, hvor vinenen slutter med en lang krydret eftersmag

Gemme potentiale

15-20 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

kraftfulde kød og tomatbaserede retter som Lasagne, pizza,, Oste

Vintype

Supertoscaner

Område

Montepulciano, Toscana

Producent

Podere Il Macchione