Spar 15% ved køb af 6 stk.

Marchese de Frescobaldi – Ornellaia Bolgheri Superiore DOC 2020

2.699,00 kr.

Kult vin fra Bolgheri

5 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

.Ornellaia blev grundlagt i 1988 af Ludovico Antinori, fra den gamle aristokratiske vin familie i Firenze. Lodovico startede sin karriere med broderen Piero, skaberen af Sassicaia fra vingården Tenute San Guido. Deres veje skiltes og Ludovico beplantede de 135 ha land ved siden af Sassicaias marker i Bolgheri, som han havde fået i arv. Ludovico Antinori solgte sit livsværk Ornellaia i 2003 til en gruppe vininvestorer bestående af Mondavi og Frescobaldi. Siden 2005 har Marchesi de’ Frescobaldi, der også er en 700 år gammel slægt, haft det fulde ejerskab af Ornellaia. I 2006 påbegyndte Frescobaldi Ornellaia Vendemmia d’Artista.

Husets flagskib Ornellaia har vundet berømmelse som værende mindst på niveau med broderens Sassicaia. Kun de bedste druer bruges, altså dem som har udviklet sig mest optimalt i de respektive årgange og det betyder at druesammensætningen variere fra år til år.

Efter høst sker den malolaktiske gæring separat for hver druesort 12 mdr. på egefade. blend af nye og brugte fade. Vinene samles og lagrer yderligere 6 mdr. på egefade. Efter aftapning lagrer vinen yderligere 12 mdr. på flaske inden frigivelse.

 

Yderligere information

Årlig produktion

100.000 flasker

Alc

14,5%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot

Farve

Dyb rubinrød

Duft

noter af mørke frugter, bær, læder, balsamico, kakao, frisk tobak og krydderier.

Smag

Tæt, fyldig og intens med flotte integrerede tanniner

Gemme potentiale

Over 20 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Kalvekød, Krydrede retter, Lammekød, Mellem lagret oste, Oksekød, Vildt

Område

Toscana

Producent

Marchesi de Frescobaldi