Spar 15% ved køb af 6 stk.

Leuta – Malbec Toscana 2019

399,00 kr.

Elegant og raffineret Malbec fra Toscana

2 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Malbec i Toscana. Det er ikke så ofte man kan opleve dette, men hos Denis Zeni er det lykkes med succes. Det er historien om Denis som efter flere rejser Agentina, fik nogle drue stiklinger med hjem til Toscana, fra en gammel vinbonde i Mendoza. Efter podning på Leuta vingårdens gamle økologiske Merlot vinstokke, og mere end 10 arbejde fremstår denne Malbec Toscana nu som er raffineret og flot vin.

Druerne plukkes med håndkraft den første uge i september til midt i september. Efter Høst og en yderligere sortering hjemme på gården gærer druerne i 20 dage i temperaturkontrolleret ståltank. Efter endt malolaktisk gæring bliver vinen modnet 12 mdr. på en kombination af franske egetræs barriques, 50% nye og 50% gamle fade, efterfulgt af yderligere 6 måneder på flaske.

Markerne som danner LEUTA vingården er alle beliggende nær Cortona i den sydøstlige Toscana. Jorden på disse marker er hovedsaglig ler og sand og fyldte med fossiler som giver en masse mineraler til vin stokkene og dermed til vinen.

Denne Malbec Toscana er en elegant og stilfuld rødvin, igen en innovativ vin fra Denis Zeni som med respekt får tankerne hen mod flere af de mest kendte Super Toscanere i området.

Yderligere information

Årlig produktion

700 flasker

Alc

13,5%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

Malbec

Farve

Dyb rubinrød med granatrøde reflektioner

Duft

Masser af røde bær, tørre bitre kirsebærnoter, masser af krydderier, lakrids, ædeltræ og vanilje

Smag

Elegant og intens med mørke bær fulgt op af urteagtige antydninger, stor ballance i vinen

Gemme potentiale

10-12 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Kalvekød, Krydrede retter, Lammekød, Modne oste, Oksekød, Vildt

Vintype

Super Toscaner

Område

Cortona DOC, Toscana

Producent

Leuta