Spar 15% ved køb af 6 stk.

Leuta, Apostata Binaco (orange)

395,00 kr.

Intens, aromatisk og helt igennem unik orangevin fra det sydlige Toscana!

10 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

En sand perle af en orangevin baseret på Manzoni og Trebbiano fra Leuta i det sydlige Toscana. Denne vin skubber grænserne for italiensk orangevin og vinproduktion generelt og det er netop noget af det Leuta står for. Inspirationen til denne vin er fundet i Georgien på en af Denis Zenis mange vin-uddannelsesrejser. Spørger du ham selv, vil han sige at dette er hans vigtigste vin. Det forståes. Selve vinificeringen afslører ældgamle principper fra Georgien med lang lagring på amphora, som er ældgamle lokale lerkrukker. Vinen gennemgår en intens skindkontakt heri og mikrooxydering, som balancerer og udvikler vinen.

Intense aromatiske noter af honning, modne tropiske frugter og appelsinskal.

Om vingården:

Leuta

Vingården Leuta ligger som en lille dråbe midt i de store vinmarker. Med 25 hektarer placeret 310 meter over havets overflade. Filosofien bag Leuta er den organiske og økologiske tilgang til både vindyrkning og kulturen bag. Det er derfor en vinproduktion, hvor det grundige håndværk vægtes højt - hvor der eksisterer en naturlighed, som ikke er lig mange andres, på trods af, at personerne bag ikke er traditionsrige vinbønder.

Bag Leuta som blev grundlagt i 2003, står de to forretningsmænd – Denis og Enzo. To mænd, som efter mange år i den hårde finansielle sektor, ønskede at ændre deres levevilkår og komme nærmere på naturen.

Denne tilgang til omverdenen viser sig selvfølgelig også i vinene. Der bliver udelukkende produceret økologisk vin, hvor der ikke bliver gået på kompromis med hverken dyrkning eller bearbejdning – alt sammen i tråd med traditionerne og den organiske tilgang til omverdenen.

Naturligheden viser sig over hele vingårdens område. Der er blevet plantet en lang række planter og træer, heriblandt vilde ferskner, som skal være med til at skabe et mere autentisk og jordnært miljø. Det handler med andre ord om at komme Back to Basics og nyde det naturlige.

Hos Leuta har man ud over den lokale Syrah Cortona DOC, som andre nye producenter i Toscana, genopfundet anvendelsen af de internationale druer som en naurlig del af vinproduktionen - druer som Merlot, Cabernet Franc, ligesom man naturligvis har en Sangiovese, altså en perlerække af super Toscanere hos Lauta.