Le Stinche, Fattoria di Lamole

305,00 kr.

Fantastisk perle af en hvidvin fra Lamole 

6 på lager

Beskrivelse

Helt unik hvidvin fra Lamole in Chianti. Vinen er baseret på chardonnay & sauvignon blanc fra 31 år gamle vinstokke. Dette giver en yderst kompleks og dyb vin, som har massere historie i rødderne. Vinen håndhøstes og lagres 6 måneder på ståltank efterfulgt af 9 måneder på flasken, hvor vinen finder sin balance. Du får derfor en vin som er yderst drikkeklar og som egner sig, både aperitif, grøntsagssuppe mellemlagrede oste og lyst kød.

Om vingården:

Fattoria di Lamole

Her får i en helt unik perle af en vingård fra Lamole in Chianti Classico. Vingården har en lang og traditionsrig historie og det kan smages. Området kan dateres tilbage til 1071 og den lange tradition for det flotte håndværk lever stadig. Paulo Socci overtog produktionen fra sin far og farfar og har fortsat kærligheden til alt, som omhandler produktion af vin. I tidernes morgen producerede man sangiovese, som voksede vildt som buske og den dag i dag bruger man det selv samme drue dna til produktion af nutidens vine. Dermed har vinstokkene hos denne producent en lang historie bag sig og leverer nu, yderst kompleks og balanceret vin.

Drømmen for denne producent er at producere vin af en kvalitet, som de selv kan stå inde for. Dermed produceres der aldrig her flere flasker end der give mening. Det resulterer den dag i dag i vin som er koncentreret og ren.

Producenten har en dyb passion for sangiovese, men også chardonnay og sauvignon blanc fra 45 år gamle vinstokke. Dermed byder denne producent på vine som har en lang historie og en enormt høj kvalitet.

Yderligere information

Årlig produktion

1300 flasker

Alc

13%

Bør serveres ved

10-12° C

Druesort

Chardonnay/Sauvignon blanc

Farve

Gylden stråfarvet

Smag

Afbalanceret vin med kompleksitet

Gemme potentiale

8-10 år

Kategori

Hvidvin

Serveres til

Aperitif, mellemlagrede oste, grøntsagsuppe og lyst kød

Vintype

Chardonnay/Sauvignon blanc

Område

Lamole, chianti classico

Producent

Fattoria di Lamole