Om vingården:

Il Molinaccio

Den lille vingård Il Molinaccio ejes af Allesandro Sartini og Marco. 2 gode venner, hvor Allessandro er vin magerne og Marco er pengemanden. Vineriet ligger kun nogle få kilometer uden for renæssance byen Montepulciano, nær Cervognano hvor de bedste vino Nobile di Montepulciano producenter har deres marker. Først i år 2000 blev de første vinstokke plantet, men dette lille sted med kun 3,6 hektar vinmarker har allerede formået at producerer vine som er blevet belønnet, også uden for Italien.

I alt produceres der kun i alt 15.000 flasker vin årligt hos Il Molinaccio, på de tre 50 Hl vintønder som gården råder over, alle af fransk Allier eg, som giver den elegance og struktur som Allesandro ønsker i hans vino nobile vine.

Druerne er hovedsagelig Sangiovese samt et lille parcel med Merlot, druer som anvendes til gårdens Rosso di Montepulciano DOC ,  Vino Nobile di Montepulciano DOCG og Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG . Senest har man også i 2014 produceret en Supertoscaner som dog kun produceres i 1.500 flasker. Vinene er alle opkaldt efter de dyr so lever i den omkringliggende skov. La Spinosa er gårdens Vino Nobile di Montepulciano DOCG.

Stedet Il Molinnacio , som betyder mølle, kan spores tilbage til 15. Århundrede, hvor den gamle vandmølle leverede vand til området. Nu er dette afløst af at vingråden IL Molinaccio, som leverede vine ikke kun til området, men til alle som værdsætter gode Vino Nobile vine.

For at opfylde den grønne ånd havde Allesandro fra startet besluttet at vinene skulle være certificerede økologiske , hvorfor alt på gården er etableret som et økologisk landbrug . Der er installeret et solcelleanlæg, der dækker alle gårdens energibehov, ligesom det er muligt og gratis genopladning af elbil, når en sådan kommer forbi.

Spar 15% ved køb af 6 stk.

Il Molinaccio – La Spinosa Vino Nobile di Montepulciano DOCG 2019 (BIO)

249,00 kr.

Elegant Vino Nobile di Montepulciano

48 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Druerne til La Spinosa vinen er fra vinstokke der er minimum 20 år gamle og udelukkende på 100% Sangiovese druer. Druerne plukkes med håndkraft i den sidste uge af september og de første dage i oktober måned og afstilkes inden gæringen. Vinificeringen foregår udelukkende på vildtgær i temperaturstyret ståltank i 20 til 25 dage. Efter gæring lagres vinen i 12 mdr. på 50 hl Østrigsk egefade efterfulgt af yderligere 12 mdr. på flaske. Alessandro Sartini benytter udelukkende disse egefade, idet disse giver den elegance og struktur som Alessandro ønsker med denne Vino Nobile di Montepulciano. vinen har potentiale til 20 års lagring, under de optimale betingelser.

Denne vin kan beskrives med, modne sorte kirsebær med bagvedliggende noter af krydderurter og lidt kaffe. Flot smagsintensitet med friske røde bær der smager flot igennem. Her er noter af bær der er høstet i skovens kant, et lille krydret præg fra fadet og god længde. Tannin og syre giver en god balance i strukturen på vinen.

La Spinosa har  netop opnået 94 Point hos Wine Enthusiast  samt bronze medalje i Decanter

Yderligere information

Årlig produktion

17.06

Alc

14,0%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

100% Sangiovese ( Prugnolo gentile)

Farve

Koncentreret rubin rød

Duft

Modne sorte kirsebær, samt noter af kaffe og hvid peber og bagvedliggende krydderier

Smag

Fyldig smag af røde bær fra skovens kant, krydret præg med lang eftersmag

Gemme potentiale

20 – 25 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Kalvekød, Krydrede retter, Lammekød, Modne oste, Mørk chokolade, Vildt

Vintype

Vino Nobile di Montepulciano

Område

Montepulciano, Toscana

Producent

Il Molinaccio

Test og medaljer

94 point Wine Enthusiast / Bronze Medalje i Decanter