Spar 15% ved køb af 6 stk.

Gini – Soave Classico DOC 2022 (BIO)

179,00 kr.

Klassisk Soave fra Clasico området 

48 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Druerne til denne vin kommer fra GINI egne marker, beliggende 100 til 200 meter over havet, eksponeret sydøst. Vinstokkene er mere end 80 år gamle. Jordbunden er vulkansk og kalkholdig. Druerne udvælges og plukkes i hånden i oktober, herefter blød presning og langsom gæring med vildgær uden tilsætning af SO2. Vinen modner mindst 6 mdr. på bærmen i små ståltanke.

Ginis historie går tilbage til 1500-tallet, hvor Gini-familien har dyrket egne vinmarker i Monteforte, er derfor blandt de ældste vinbønder i Soave Classico området. Gini-familien har ejet jord i Contrada Salvarenza området, så tidligt som i det 16. århundrede. Viden er blevet overleveret gennem århundreder, fra generation til generation, til vores far Olinto, mester vinmager, som overførte sine færdigheder og passion for dette brødrene Sandro og Claudio, der i dag viderefører denne arv af viden, erfaring og kærlighed til dette land. Gini har altid været fokuseret på at passe på vores vinmarker og vores vine på en udelukkende naturlig måde. Tradition og innovation eksisterer side om side og samarbejder i harmoni på alle stadier af produktionen for at opnå stadig mere raffinerede produkter.

Ginis første vinificering uden sulfitter, i 1985, var revolutionerende. Det har ændret ønologiens forløb og øget den udtryksfulde renhed af vores vine. Ginis vindyrkning er økologisk, respekterer miljøet og vores forfædres traditioner, som altid har bearbejdet jorden med naturlige metoder. Høsten sker i hånden i vinmarkerne på tre forskellige tidspunkter for at samle druerne i den helt rigtige modenhed.

Yderligere information

Årlig produktion

10.000

Alc

12%

Bør serveres ved

8-10° C

Druesort

Garganega

Farve

Strågul med let grønne reflekser

Duft

Intens med noter af friske hvide blomster, tjørn, hyld, hvid fersken og tropisk frugt

Smag

Harmonisk og legant hvidvin, med mandelnoter og mineralitet

Gemme potentiale

3-5 år

Kategori

Hvidvin

Serveres til

Charcuteri, hvid fisk, Lyst fjerkræ, Muslinger

Producent

GINI

Vintype

Soave Classico DOC