Spar 15% ved køb af 6 stk.

Gini – La Frosca di Soave Classico DOC

269,00 kr.

Vingårdens enkeltmarks vin opkaldt efter marken La Frosca

36 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Druerne til denne enkeltmarks hvidvin kommer fra mere end 100 år gamle vinstokke,  beliggende i 180 meter over havet, eksponeret sydøst. Jordbunden er vulkansk. Druerne udvælges nøje og  plukkes i hånden i oktober, og placeres i små trækasser. herefter blød presning og langsom gæring med vildgær uden tilsætning af SO2. Lagringen af denne vin er dels på stålkar og dels på fransk egetræfade i mere end 3 år.

Ginis historie går tilbage til 1500-tallet, hvor Gini-familien har dyrket egne vinmarker i Monteforte, er derfor blandt de ældste vinbønder i Soave Classico området. Gini-familien har ejet jord i Contrada Salvarenza området, så tidligt som i det 16. århundrede. Viden er blevet overleveret gennem århundreder, fra generation til generation, til vores far Olinto, mester vinmager, som overførte sine færdigheder og passion for dette brødrene Sandro og Claudio, der i dag viderefører denne arv af viden, erfaring og kærlighed til dette land. Gini har altid været fokuseret på at passe på vores vinmarker og vores vine på en udelukkende naturlig måde. Tradition og innovation eksisterer side om side og samarbejder i harmoni på alle stadier af produktionen for at opnå stadig mere raffinerede produkter.

Ginis første vinificering uden sulfitter, i 1985, var revolutionerende. Det har ændret ønologiens forløb og øget den udtryksfulde renhed af vores vine. Ginis vindyrkning er økologisk, respekterer miljøet og vores forfædres traditioner, som altid har bearbejdet jorden med naturlige metoder. Høsten sker i hånden i vinmarkerne på tre forskellige tidspunkter for at samle druerne i den helt rigtige modenhed.

 

 

Yderligere information

Årlig produktion

3.500 flasker

Alc

12.5%

Bør serveres ved

8-10° C

Druesort

Garganega

Farve

Strågul med grønlige og guld reflekser

Duft

Elegante og kompleks med mineralske noter, akacieblomster, hvid fersken og pære

Smag

I smagen krydret, let salt med flintnoter og en udtalt mineralitet, guldt æble, hvid fersen og en anelse mandel

Gemme potentiale

10-12 år

Kategori

Hvidvin

Serveres til

Charcuteri, hvid fisk, Lyst fjerkræ, Muslinger

Område

Veneto

Producent

GINI

Vintype

Soave Classico DOC