Spar 15% ved køb af 6 stk.

Gini – Contranda Salvarenza Soave Classico DOC

289,00 kr.

Contranda Salvarenca er en ikonisk fadlagret hvidvin fra Gini

36 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Contrada Salvarenza er vingårdens top hvidvin. Druerne kommer fra mere end 120 år gamle vinstokke,  beliggende i 180 meter over havet, eksponeret sydøst. Jordbunden er en kalkstensårre som tynde lag af tuf. Druerne høstes i slutningen af oktober måned, udvælges nøje og ligges i trækasser. Herefter blødpresning med kort skinkontakt, Gæringen foregår udelukkende i træ, store franske egetønder. Der tilsættes ingen sulfitter under vinificeringen. Vinen lagrer i 12 mdr. på Franske 228 l egefade på sin bærme, efterfulgt at yderligere lagring på flaske i vingården kælder.

Legenden fortæller, at navnet Salvarenza releterer sig til en ung kvinde ved navn Renza, som da denne blev truet af røverer, blev reddet af en adelig ridder i området, netop hvor sorten til denne store CRU vin idag vokser.

Denne vin er særdeles velegnet til længere tids lagring.

Ginis historie går tilbage til 1500-tallet, hvor Gini-familien har dyrket egne vinmarker i Monteforte, er derfor blandt de ældste vinbønder i Soave Classico området. Gini-familien har ejet jord i Contrada Salvarenza området, så tidligt som i det 16. århundrede. Viden er blevet overleveret gennem århundreder, fra generation til generation, til vores far Olinto, mester vinmager, som overførte sine færdigheder og passion for dette brødrene Sandro og Claudio, der i dag viderefører denne arv af viden, erfaring og kærlighed til dette land. Gini har altid været fokuseret på at passe på vores vinmarker og vores vine på en udelukkende naturlig måde. Tradition og innovation eksisterer side om side og samarbejder i harmoni på alle stadier af produktionen for at opnå stadig mere raffinerede produkter.

Ginis første vinificering uden sulfitter, i 1985, var revolutionerende. Det har ændret ønologiens forløb og øget den udtryksfulde renhed af vores vine. Ginis vindyrkning er økologisk, respekterer miljøet og vores forfædres traditioner, som altid har bearbejdet jorden med naturlige metoder. Høsten sker i hånden i vinmarkerne på tre forskellige tidspunkter for at samle druerne i den helt rigtige modenhed.

 

 

Yderligere information

Årlig produktion

2.500 flasker

Alc

13%

Bør serveres ved

8-10° C

Druesort

Garganega

Farve

Lys grønlig gylden gul

Duft

Kompleks og dyb. Mineralsk, rig på søde og omsluttende frugtagtige noter, gule blomster og tropisk frugt.

Smag

Fed i smagen, saftig, mineralsk, flint og nelliker, moden pære, gul fersken. Tæt, rund og intens, finishen er tydelig og vedholdende.

Gemme potentiale

20 – 25 år

Kategori

Hvidvin

Serveres til

Charcuteri, Fisk & Skaldyr, hvid fisk, hvidt kød, Mellem lagret oste, Muslinger

Område

Veneto

Producent

GINI

Vintype

Soave Classico DOC