Spar 15% ved køb af 6 stk.

Franciacorta Satén Vintage DOCG – Borgo La Gallinaccia

299,00 kr.

Unik Silkeblød Vintage Franciacorta vin

48 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Borgo La Gallinaccia er med gårdens kun 2,5 hektar vinmarker en af de mindste producenter af  Franciacorta mousserende vine. Hver flaske hos Matteo er produceret med stor passion, vinificeret og modnet af 100% økologiske druer.

Denne Franciacorta Saten Vintage DOCG, er druerne efter håndhøst blødpresset, efterfulgt af den første vinificering i ståltank efterfulgt at anden og tredje passage i ege Barriques, indtil marts måned efter høst. Modningen af vinene på bærmen forbliver i kælderen i minimum 50 mdr, for at opnå endnu mere kompleksitet af mosten.

Franciacorta vinen er generelt helt på niveau med boblerne fra Frankrig, på grund af et lidt sydligere og derfor varmere klima er vinene mere frugtrige og runde, end deres fæller fra Champagne.

Siden 1960 er der i dette område produceret mousserende vine efter den klassiske metode. Det er den samme metode man bruger til Champagne i Frankrig. Metoden har en lang række strenge vilkår. Det gælder både arbejdet i marken og i særdeleshed for arbejdet i kælderen. Borgo La Gallinaccia vingården har man producerer Franciacorta vinene siden 2000 på den gamle bondegård fra det syttende århundrede, hvor familien er med fra markarbejdet trin for trin til den færdige vin.

Hos Borgo La Gallinacccia ønsker de kun at bruge naturlige produkter i vingården, ingen brug af maskiner der stresser druerne eller vinen. En lang ventetid fra høst til færdig vin, alle essentielle valg for at opnå et Kompromisløs kvalitets vin.

 

 

 

 

Yderligere information

Årlig produktion

3.200 flasker

Alc

12.5%

Bør serveres ved

8-10° C

Druesort

Chardonnay

Farve

Lysegul kornfarve

Duft

Noter af æbler og mandel med et let strejf af vanilje

Smag

I smagen helt særligm nærmest silkebrød med fine og sublime bobler med en meget cremet konsistens

Serveres til

Perfekt til aperiritif eller til hele måltidet

Vintype

Franciacorta DOCG

Kategori

Mousserende

Område

Franciacorta, Lombardiet

Producent

Borgo La Gallinaccia