Spar 15% ved køb af 6 stk.

Franciacorta Farnetigante BRUT DOCG – Borgo La Gallinaccia

299,00 kr.

Lækre Vintage Franciacorta Bobler

48 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Borgo La Gallinaccia er med gårdens kun 2,5 hektar vinmarker en af de mindste producenter af  Franciacorta mousserende vine. Hver flaske hos Matteo er produceret med stor passion, vinificeret og modnet af 100% økologiske druer.

Denne Franciacorta Farnetigante DOCG, er på de klassiske druer Chardonnay 65% og Pinot Noir 35%. Efter manuel høste er druerne  blødpresset, efterfulgt af den første vinificering i ståltank efterfulgt at anden og tredje passage ligeledes på ståltank indtil marts måned efter høst. Modningen af vinene på bærmen forbliver i kælderen i 48 mdr, for at opnå endnu mere kompleksitet af mosten.

Franciacorta vinen er generelt helt på niveau med boblerne fra Frankrig, på grund af et lidt sydligere og derfor varmere klima er vinene mere frugtrige og runde, end deres fæller fra Champagne.

Siden 1960 er der i dette område produceret mousserende vine efter den klassiske metode. Det er den samme metode man bruger til Champagne i Frankrig. Metoden har en lang række strenge vilkår. Det gælder både arbejdet i marken og i særdeleshed for arbejdet i kælderen. Borgo La Gallinaccia vingården har man producerer Franciacorta vinene siden 2000 på den gamle bondegård fra det syttende århundrede, hvor familien er med fra markarbejdet trin for trin til den færdige vin.

Hos Borgo La Gallinacccia ønsker de kun at bruge naturlige produkter i vingården, ingen brug af maskiner der stresser druerne eller vinen. En lang ventetid fra høst til færdig vin, alle essentielle valg for at opnå et Kompromisløs kvalitets vin.

Yderligere information

Årlig produktion

15.000 flasker

Alc

12.5%

Bør serveres ved

8-10° C

Druesort

Chardonnay, Pinot Noir

Farve

Elegent stågul farve med gyldne toner

Duft

Noter af hvide blomster, modne gule frugter, æble, pære, honning med et let strejf af vanilje og middelhavsurter

Smag

I smagen tør og fyldig

Serveres til

Aperitif, Fisk & Skaldyr, Fjerkræ, grillet skaldyr

Vintype

Franciacorta DOCG

Område

Franciacorta, Lombardiet

Producent

Borgo La Gallinaccia