Spar 15% ved køb af 6 stk.

Fabrizio Dionisio, Linfa Viognier

249,00 kr.

Unik hvidvin fra toscana

36 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Denne hvidvin er vingårdens unikke forsøg på at dyrke en fremmed hvid druesort ved siden af syrah. Det har vist sig at Viognier stortrives i toscana såvel som Rhóne. En vinmark på under 1 hektar som håndhøstes i slutningen af august/start september. En mikroproduktion, som presses nænsomt, hvorefter 50% af massen lagres på stål og 50% på franske ege fade med bærmekontakt. Kompleks vin med elegante noter af hvide blomster og citronskræl, samt tropiske noter af banan, fersken og mango.

Om vingården:

Fabrizio Dionisio

I Cortona opnår Syrah druen det fremmeste udtryk I hele Italien, og vinene fra Fabrizio Dionisio er ingen udtagelse. Fabrizio Dionisio´s filosofi er at fremelske vine med en solid håndværksmæssigt aftryk, og hvor de enkelte vine får sjæl. Idag producerer Fabrizio under kyndig vejledning af Federico Curtaz årligt 30.000 flasker vine, Rosa Del Gastagno, Castagnino Syrah, Il Castagno og nogle år riservaen Cuculaia, alle på Syrah Cortona.

Historien om dette vineri tager sin begyndelse i 70´er, hvor Sergio Dionisio, Fabrizio´s far købte en lille ejendom " Il Castagno" med 7 hektar marker. I 1992 købte man endnu et lille parcel, således man idag rådet over ialt 15 hetar vinamrker, alle placeret mellem markeder med Solsikker, Tobak og Olivenlunde på skråningerne op mod den skønne by Cortona.

Idag er det Fabrizio og hans kone, Allesandra som står I spidsen for vineriet, godt hjulpet af Italiens mest respekterede vinmagere Attilio Pagli samt Frederico Curtaz, som er agronom og tidligere har arbejdet for Gaja og andre af de vigtigste vingårde i Piemonte.

Syrah druen og Cortona hænger uløseligt sammen. Cortona Syrah regnes for de bedste i hele Italien. Måske derfor er dette lille område i det sydøstlige Toscana har fået tilnavnet "Cotes du Rhone", og det er ingen tilfældighed, at Cortona området i 1999 opnåede D.O.C. status.

Fabrizio drøm om at producerer vine af høj kvalitet, blev født for mange år siden, da han allerede som dreng forelskede sig i landskabet omkring Cortona. Idag hvor der årligt producers 30.000 flasker ialt af de fire vine , Rosa del Castagno, IGT Castagnino Syrah Cortona, Il Castagno Syrah Cortona og nogle få år Cuculai Syrah Cortona, som er huset Reserva vin, er drømmen gået i opfyldelse, men der arbejdes stadig videre på at blive endnu bedre.

Fabrizio siger ; "jeg håber med mit vineri, at give et lille bidrag til at øge bevidstheden om Cortona, ikke kun i Italien, men i hele verden". Quist Wine syntes han allerede er nået langt.

Yderligere information

Årlig produktion

3000-5000

Alc

13,5%

Bør serveres ved

10-12° C

Druesort

Viognier

Farve

Stråfarvet med guldlige skær

Duft

Mineralsk og tydelige tropiske noter af mango, banan og fersken

Gemme potentiale

5 år

Kategori

Hvidvin

Serveres til

Risotto, fisk, lyst kød, krydrede retter

Vintype

Viognier, Cortona

Område

Cortona, Toscana

Producent

Fabrizio Dionisio