Spar 15% ved køb af 6 stk.

Fabrizio Dionisio, Cuculaia DOC

489,00 kr.

Topvin fra Cortona 

36 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Denne Syrah er vingårdens top rødvin. Vinen er et levende eksempel på de kvalitetsmæssige muligheder som syrah besidder. En enkeltmarks vin som håndplukkes i slutningen af september og blødpresses ekstremt nænsomt, hvorefter den spontangærer i ståltank. Herefter bruges kun mosten fra den første presning og overføres til franske allier fade i 24 mdr. Vinen produceres i maksimalt 3000 flasker. En flot balanceret vin som repræsenterer det terroir den er plantet i. Noter af sort peber, modne bær, tørret frugt, sure kirsebær. Mørke noter af tobak og chokolade. James Suckling udtaler, “One of the greates syrah ever” og bedømmer vinen 96/100 point. 

Om vingården:

Fabrizio Dionisio

I Cortona opnår Syrah druen det fremmeste udtryk I hele Italien, og vinene fra Fabrizio Dionisio er ingen udtagelse. Fabrizio Dionisio´s filosofi er at fremelske vine med en solid håndværksmæssigt aftryk, og hvor de enkelte vine får sjæl. Idag producerer Fabrizio under kyndig vejledning af Federico Curtaz årligt 30.000 flasker vine, Rosa Del Gastagno, Castagnino Syrah, Il Castagno og nogle år riservaen Cuculaia, alle på Syrah Cortona.

Historien om dette vineri tager sin begyndelse i 70´er, hvor Sergio Dionisio, Fabrizio´s far købte en lille ejendom " Il Castagno" med 7 hektar marker. I 1992 købte man endnu et lille parcel, således man idag rådet over ialt 15 hetar vinamrker, alle placeret mellem markeder med Solsikker, Tobak og Olivenlunde på skråningerne op mod den skønne by Cortona.

Idag er det Fabrizio og hans kone, Allesandra som står I spidsen for vineriet, godt hjulpet af Italiens mest respekterede vinmagere Attilio Pagli samt Frederico Curtaz, som er agronom og tidligere har arbejdet for Gaja og andre af de vigtigste vingårde i Piemonte.

Syrah druen og Cortona hænger uløseligt sammen. Cortona Syrah regnes for de bedste i hele Italien. Måske derfor er dette lille område i det sydøstlige Toscana har fået tilnavnet "Cotes du Rhone", og det er ingen tilfældighed, at Cortona området i 1999 opnåede D.O.C. status.

Fabrizio drøm om at producerer vine af høj kvalitet, blev født for mange år siden, da han allerede som dreng forelskede sig i landskabet omkring Cortona. Idag hvor der årligt producers 30.000 flasker ialt af de fire vine , Rosa del Castagno, IGT Castagnino Syrah Cortona, Il Castagno Syrah Cortona og nogle få år Cuculai Syrah Cortona, som er huset Reserva vin, er drømmen gået i opfyldelse, men der arbejdes stadig videre på at blive endnu bedre.

Fabrizio siger ; "jeg håber med mit vineri, at give et lille bidrag til at øge bevidstheden om Cortona, ikke kun i Italien, men i hele verden". Quist Wine syntes han allerede er nået langt.

Yderligere information

Årlig produktion

3000

Alc

15%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

Syrah

Duft

Sort peber, modne bær, tørret frugt, dure kirsebær, tobak og chokolade

Gemme potentiale

10 – 15 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Rødt kød, fyldige pastaretter, krydrede retter, ost

Vintype

Syrah Cortona DOC

Område

Cortona DOC, Toscana

Producent

Fabrizio Dionisio