Spar 15% ved køb af 6 stk.

Fabrizio Dionisio – Cortona Rosso 2022

199,00 kr.

Spændene Rosso fra Cortona med strejf af Bordeaux

48 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Denne Cortona Rosso er Fabrizio Dionisio vingårdens nyeste vin. Druerne er Syrah, Merlot, Colorino samt Petit Verdot som alle kommer fra vingårdens egne vinmarker, skrånende op mod Cortona, i det syd-østlige Toscana. Efter manuelt høst i slutningen af august for Merlot druerne og september måned for de øvrige druer, igangsættes den første gæring langsomt under kontrolerede temperatur i omkring 15 dage. Efterfølgende lagrer vinene på beton fad i 6 måneder. En spændene ny vin som får tankerne på både Supertoscaner samt Bordeaux, med denne interessante drue Petit Verdot som tilfører vinen såvel farve som lette tanniner. En vin som allerede har høstet flotte anmelder hos såvel Italienske som Danske anmeldere.

Om vingården:

Fabrizio Dionisio

I Cortona opnår Syrah druen det fremmeste udtryk I hele Italien, og vinene fra Fabrizio Dionisio er ingen udtagelse. Fabrizio Dionisio´s filosofi er at fremelske vine med en solid håndværksmæssigt aftryk, og hvor de enkelte vine får sjæl. Idag producerer Fabrizio under kyndig vejledning af Federico Curtaz årligt 30.000 flasker vine, Rosa Del Gastagno, Castagnino Syrah, Il Castagno og nogle år riservaen Cuculaia, alle på Syrah Cortona.

Historien om dette vineri tager sin begyndelse i 70´er, hvor Sergio Dionisio, Fabrizio´s far købte en lille ejendom " Il Castagno" med 7 hektar marker. I 1992 købte man endnu et lille parcel, således man idag rådet over ialt 15 hetar vinamrker, alle placeret mellem markeder med Solsikker, Tobak og Olivenlunde på skråningerne op mod den skønne by Cortona.

Idag er det Fabrizio og hans kone, Allesandra som står I spidsen for vineriet, godt hjulpet af Italiens mest respekterede vinmagere Attilio Pagli samt Frederico Curtaz, som er agronom og tidligere har arbejdet for Gaja og andre af de vigtigste vingårde i Piemonte.

Syrah druen og Cortona hænger uløseligt sammen. Cortona Syrah regnes for de bedste i hele Italien. Måske derfor er dette lille område i det sydøstlige Toscana har fået tilnavnet "Cotes du Rhone", og det er ingen tilfældighed, at Cortona området i 1999 opnåede D.O.C. status.

Fabrizio drøm om at producerer vine af høj kvalitet, blev født for mange år siden, da han allerede som dreng forelskede sig i landskabet omkring Cortona. Idag hvor der årligt producers 30.000 flasker ialt af de fire vine , Rosa del Castagno, IGT Castagnino Syrah Cortona, Il Castagno Syrah Cortona og nogle få år Cuculai Syrah Cortona, som er huset Reserva vin, er drømmen gået i opfyldelse, men der arbejdes stadig videre på at blive endnu bedre.

Fabrizio siger ; "jeg håber med mit vineri, at give et lille bidrag til at øge bevidstheden om Cortona, ikke kun i Italien, men i hele verden". Quist Wine syntes han allerede er nået langt.

Yderligere information

Årlig produktion

3.200 flasker

Alc

14,0%

Bør serveres ved

14-16° C

Druesort

Colorino, Merlot, Pitit Verdot, Syrah

Farve

Dyb rubinrød

Duft

Noter af kirsebær, brombær, peber og en anelse chokolade og lakrids

Smag

Koncentreret med en fin ballance mellem frugt og de strukturede tanniner

Gemme potentiale

Drikkeklar nu, kan ligge op til 6 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Kalvekød, Krydrede retter, Lyst kød, Milde oste

Vintype

Rosso

Område

Cortona DOC, Toscana

Producent

Fabrizio Dionisio