Spar 15% ved køb af 6 stk.

Fabrizio Dionisio, Castagnino syrah

209,00 kr.

Frisk og ren syrah fra hjertet af Toscana, Cortona!

36 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Fra den flotte og hårdtarbejdende vingård Fabrizio Dionisio får her deres unge friske syrah. Castagnino er produktet af den friske frugt og intet andet. Druerne høstes med håndkraft i start sebtemper, hvorefter saften fra den første blødpresning er den eneste saft som benyttes her. Gæring spontant i kolde ståltanke for at bevare friskheden og herefter  lagring med gærkontakt i beton i mindst 6 måneder. Formålet med denne vin var at skabe et produkt som skulle skille sig ud ift. de store vine fra gården. Dermed plukkes druerne tideligere for at bibeholde mere syre og holde alkoholen lav. Så her får i en yderst drikkeklar Syrah, som passer perfekt som aperitif eller til de lokale toscanske pastaretter.

Om vingården:

Fabrizio Dionisio

I Cortona opnår Syrah druen det fremmeste udtryk I hele Italien, og vinene fra Fabrizio Dionisio er ingen udtagelse. Fabrizio Dionisio´s filosofi er at fremelske vine med en solid håndværksmæssigt aftryk, og hvor de enkelte vine får sjæl. Idag producerer Fabrizio under kyndig vejledning af Federico Curtaz årligt 30.000 flasker vine, Rosa Del Gastagno, Castagnino Syrah, Il Castagno og nogle år riservaen Cuculaia, alle på Syrah Cortona.

Historien om dette vineri tager sin begyndelse i 70´er, hvor Sergio Dionisio, Fabrizio´s far købte en lille ejendom " Il Castagno" med 7 hektar marker. I 1992 købte man endnu et lille parcel, således man idag rådet over ialt 15 hetar vinamrker, alle placeret mellem markeder med Solsikker, Tobak og Olivenlunde på skråningerne op mod den skønne by Cortona.

Idag er det Fabrizio og hans kone, Allesandra som står I spidsen for vineriet, godt hjulpet af Italiens mest respekterede vinmagere Attilio Pagli samt Frederico Curtaz, som er agronom og tidligere har arbejdet for Gaja og andre af de vigtigste vingårde i Piemonte.

Syrah druen og Cortona hænger uløseligt sammen. Cortona Syrah regnes for de bedste i hele Italien. Måske derfor er dette lille område i det sydøstlige Toscana har fået tilnavnet "Cotes du Rhone", og det er ingen tilfældighed, at Cortona området i 1999 opnåede D.O.C. status.

Fabrizio drøm om at producerer vine af høj kvalitet, blev født for mange år siden, da han allerede som dreng forelskede sig i landskabet omkring Cortona. Idag hvor der årligt producers 30.000 flasker ialt af de fire vine , Rosa del Castagno, IGT Castagnino Syrah Cortona, Il Castagno Syrah Cortona og nogle få år Cuculai Syrah Cortona, som er huset Reserva vin, er drømmen gået i opfyldelse, men der arbejdes stadig videre på at blive endnu bedre.

Fabrizio siger ; "jeg håber med mit vineri, at give et lille bidrag til at øge bevidstheden om Cortona, ikke kun i Italien, men i hele verden". Quist Wine syntes han allerede er nået langt.

Yderligere information

Årlig produktion

15.000 flasker

Alc

14,0%

Bør serveres ved

12-16° C

Druesort

Syrah

Farve

Dyb Kirsebær

Duft

Duft af røde bær, brombær, kirsebær og lokale urter og blomster

Smag

Intens og vibrant smag af friske bær

Gemme potentiale

3-5 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Aperitif og lokale toscanske pastaretter

Vintype

Syrah Cortona

Område

Cortona DOC, Toscana

Producent

Fabrizio Dionisio