Spar 15% ved køb af 6 stk.

Donatella Cinelli Colombini – Rosa di TETTO (BIO)

189,00 kr.

Rosé vin fra Brunello markerne i Trequanda

42 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Druerne til denne nye biodynamiske rosé kommer alle fra markerne ved vingården Fattoria edl Colle, Brunello producenten Donatella Cinelli Colombini,  vingård i Trequanda. Druerne er derfor alle 100% Sangiovese, manuelt høstet den 21. og 22. september. Herfter er druerne nedkøles med tøris, afstilket og blød presset,  hvorefter den første fermentering foregår med skinkontakt i 18 timer ved 4 – 6 grader C. Modningen af druerne er under kontrolleret temperaturer 3 mdr. på ståltank.

Rosa di TETTO er en familievin eller som man vil  sige i toscana “Vino di Fattoria”.  Rosé  fra 2018-årgangen er noget særligt, fordi den har en hidtil uset aromatisk rigdom og en raffineret og yndefuld karakter, der placerer den blandt de vigtige vine i ejendomsporteføljen. Takket være særligt klima og Donatelle Cinelli Colombinis beslutning sammen med Barbara Magnani, gårdens kældermester har de sigtet skyhøjt og med denne rosé formået at producerer en seriøs vin. Vinene har fået sit navn Rosa di Tetto efter de klatre roser som gror op af facaden på den gamle ville fra 16. hundred tallet på vingården.

Om vingården:

Donatella Cinelli Colombini

Donatella Cinelli Colombini har to vingårde i det centrale Toscana. Castato Prime Donne, beliggende i Montalcino, hvor familien dyrker de prisbelønnede Brunello vine og Fattorie del Colle i Trequanda hvor de producere Chianti og Super Toskanerne Orcia DOC vinene. Donatella bliver kaldt en af de store stjerner på Montalcino´s stjernehimmel, og ikke uden grund.

Vineriet, Castato Prima Donne er en ejendom som kan føres tilbage til 1592. Denne vingård er det første italienske , hvor alle ansatte er kvinder, et flagskib på kun 16 hektar, beliggende 200 meter over havet på de nordlige skråninger blandt de bedste Brunello marker, domineret af et landskab med perfekt harmoni til vinproduktion af meget høj kvalitet.

I kældrene på Castato Prima Donne står tønderne side om side, fra de små 5 og 7 hl franske barriques hvor Brunello vinene udvikler sig, inden de dekanteres de sidste år, i kælderens 15 – 40 hl egetønder, alt sammen afgørende for at opnå den aromatiske fylde som er afgørende for Donatella Cinelli Colombini vine.

Familiens anden vingård, Fattorie del Colle i byen Trequanda råder over 17 hektar vinmarker og 6 hektar olivenlunde. På denne gård, hvor det hele begyndte i 1500 tallet dyrkes druerne til deres øvrige vine, Chianti Superiore DOCG, Leone Rosso Orcia DOC, samt deres Vin Santo del Chianti DOC for ikke at glemme deres dessertvin Passito di Traminer Igt.

Donatella Cinelli Colombini er i dag kvinden bag disse vinerier, hvis slægt kan føres tilbage til den første Brunello producent Barbi. I 1998 arvede hun gården i Montalcino som siden har produceret den ene prisbelønnede vin efter den anden. Donatella var også ophavs kvinde til ”Cantine Aperto” en landsdækkende dag hvor vinproducenterne åbner deres døre for besøgende.

I dag er Donatella præsident for vin konsortiet Vino Orcia, er bestyrelsesmedlem i Brunello Konsortiet, ligesom hun var den første kvinde som i 2003 modtog prisen som Italiens bedste vinproducent.

Yderligere information

Årlig produktion

2.500 flasker

Alc

13%

Bør serveres ved

10-12° C

Druesort

Sangiovese

Farve

Brilliant Pink

Duft

Frugtrig, duftende med et strejf af grønt æble og eksotisk frugt og blomster og især violer, typsik for sangiovese

Smag

godt afbalanceret og meget behagelig. Meget velsmagende i munden, det har silkeagtige tanniner og en friskhed, der balancerer alkoholen. Efterlader en behagelig smag af røde bær i munden

Gemme potentiale

3-5 år

Kategori

Rosévin

Serveres til

Aperitif, Charcuteri, Fisk & Skaldyr, Fjerkræ, hvid fisk, Milde oste

Område

Montalcino, Toscana

Producent

Donatella Cinelli Colombini

Vintype

Rosé Montalcino