Donatella Cinelli Colombini – Rosa di TETTO (BIO)

139,00 kr.

Rosé vin fra Brunello markerne i Trequanda

Ikke på lager

Beskrivelse

Druerne til denne nye biodynamiske rosé kommer alle fra markerne ved vingården Fattoria edl Colle, Brunello producenten Donatella Cinelli Colombini,  vingård i Trequanda. Druerne er derfor alle 100% Sangiovese, manuelt høstet den 21. og 22. september. Herfter er druerne nedkøles med tøris, afstilket og blød presset,  hvorefter den første fermentering foregår med skinkontakt i 18 timer ved 4 – 6 grader C. Modningen af druerne er under kontrolleret temperaturer 3 mdr. på ståltank.

Rosa di TETTO er en familievin eller som man vil  sige i toscana “Vino di Fattoria”.  Rosé  fra 2018-årgangen er noget særligt, fordi den har en hidtil uset aromatisk rigdom og en raffineret og yndefuld karakter, der placerer den blandt de vigtige vine i ejendomsporteføljen. Takket være særligt klima og Donatelle Cinelli Colombinis beslutning sammen med Barbara Magnani, gårdens kældermester har de sigtet skyhøjt og med denne rosé formået at producerer en seriøs vin. Vinene har fået sit navn Rosa di Tetto efter de klatre roser som gror op af facaden på den gamle ville fra 16. hundred tallet på vingården.

Yderligere information

Årlig produktion

2.500 flasker

Alc

13%

Bør serveres ved

10-12° C

Druesort

Sangiovese

Farve

Brilliant Pink

Duft

Frugtrig, duftende med et strejf af grønt æble og eksotisk frugt og blomster og især violer, typsik for sangiovese

Smag

godt afbalanceret og meget behagelig. Meget velsmagende i munden, det har silkeagtige tanniner og en friskhed, der balancerer alkoholen. Efterlader en behagelig smag af røde bær i munden

Gemme potentiale

3-5 år

Kategori

Rosévin

Serveres til

Aperitif, Charcuteri, Fisk & Skaldyr, Fjerkræ, hvid fisk, Milde oste

Område

Montalcino, Toscana

Producent

Donatella Cinelli Colombini

Vintype

Rosé Montalcino