Spar 15% ved køb af 6 stk.

Donatella Cinelli Colombini – Passito di Traminer IGT

539,00 kr.

Lækker dessertvin på Traminer drue, ved et rent tilfælde!

4 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Denne søde vin fra Donatella Cinelli Colombinis vingård Fattoria del Colle, har sin helt egen historie. Donatellas mand,  Carlo Gardini  og vingårdens kældermester, Barbara Magnavi, brænder begge for søde vine, hvorimod resten af familien udelukkende elsker de røde vine. Dette har gennem årene givet anledning til mange diskussioner og skænderier. I 2010 tog Carlo derfor sagen i egen hånd, købte tørrekurve til tørring af de Traminer druer, som voksede på et lille parcel ved vingården i Colle. Barbara derimod tog sig af druerne og vinfremstillingen.

Resultatet blev denne fantastiske passito som ingen i deres vildeste fantasi havde turde drømme om. Denne vin produceres der årligt 364 flasker af exceptionel kvalitet, hver flaske er nummeret specielt til Quist Wine Danmark

Traminer druerne udvælges omhyggeligt og høstes manuelt omkring den 9. September, ligges nænsomt i små 5 kg. Kasser. Nu får de høstede druer lov til at tørre i solen og vinden indtil midten af oktober måned. De blødpresses og gæringsprocessen  sættes i gang i omkring 20 dage ved 18 -20 ° C i stålfade.

Om vingården:

Donatella Cinelli Colombini

Donatella Cinelli Colombini har to vingårde i det centrale Toscana. Castato Prime Donne, beliggende i Montalcino, hvor familien dyrker de prisbelønnede Brunello vine og Fattorie del Colle i Trequanda hvor de producere Chianti og Super Toskanerne Orcia DOC vinene. Donatella bliver kaldt en af de store stjerner på Montalcino´s stjernehimmel, og ikke uden grund.

Vineriet, Castato Prima Donne er en ejendom som kan føres tilbage til 1592. Denne vingård er det første italienske , hvor alle ansatte er kvinder, et flagskib på kun 16 hektar, beliggende 200 meter over havet på de nordlige skråninger blandt de bedste Brunello marker, domineret af et landskab med perfekt harmoni til vinproduktion af meget høj kvalitet.

I kældrene på Castato Prima Donne står tønderne side om side, fra de små 5 og 7 hl franske barriques hvor Brunello vinene udvikler sig, inden de dekanteres de sidste år, i kælderens 15 – 40 hl egetønder, alt sammen afgørende for at opnå den aromatiske fylde som er afgørende for Donatella Cinelli Colombini vine.

Familiens anden vingård, Fattorie del Colle i byen Trequanda råder over 17 hektar vinmarker og 6 hektar olivenlunde. På denne gård, hvor det hele begyndte i 1500 tallet dyrkes druerne til deres øvrige vine, Chianti Superiore DOCG, Leone Rosso Orcia DOC, samt deres Vin Santo del Chianti DOC for ikke at glemme deres dessertvin Passito di Traminer Igt.

Donatella Cinelli Colombini er i dag kvinden bag disse vinerier, hvis slægt kan føres tilbage til den første Brunello producent Barbi. I 1998 arvede hun gården i Montalcino som siden har produceret den ene prisbelønnede vin efter den anden. Donatella var også ophavs kvinde til ”Cantine Aperto” en landsdækkende dag hvor vinproducenterne åbner deres døre for besøgende.

I dag er Donatella præsident for vin konsortiet Vino Orcia, er bestyrelsesmedlem i Brunello Konsortiet, ligesom hun var den første kvinde som i 2003 modtog prisen som Italiens bedste vinproducent.

Yderligere information

Årlig produktion

350 flasker

Alc

13,5%

Bør serveres ved

10-12° C

Druesort

Gewürtz Traminer

Duft

Aromatisk med en hint af honning og tørret frugt

Farve

Smuk gylden

Gemme potentiale

15-20 år

Kategori

Dessertvin

Serveres til

Dessert & Kage, Mørk chokolade

Smag

Sød med en antydning af honning, gule frugter og blomster

Vintype

Passito Bianco

Område

Orcia DOC, Toscana

Producent

Donatella Cinelli Colombini