Spar 15% ved køb af 6 stk.

Donatella Cinelli Colombini – Leone Rosso Orcia DOC (BIO)

199,00 kr.

Ekstraordinær kraftfuld og harmonisk vin fra Donatella gården i Fattoria del Colle

36 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Leone Rosso Orcia DOC kommer fra vingården marker nær Trequanda, et bakket DOC område som ligger smukt mellem Brunello og Vino Nobile territoriet. Druerne til denne Leone Rosso Orcia, er alle håndplukket i perioden 25, september til 5. Oktober, herefter transporteret til vingården i 20 kg kasser. Efter yderligere sortering er den første vinfikation sat i gang i temperatur kontrollerede ståltank, hvor kontakten mellem most og skind blev bevaret i 18 – 25 dage. Herefter en malolatisk gæring på 500 hl franske ege Tonneeaux i 6 måneder, hvorefter vinen har fået yderliere 4 måneder på flaske.

Om vingården:

Donatella Cinelli Colombini

Donatella Cinelli Colombini har to vingårde i det centrale Toscana. Castato Prime Donne, beliggende i Montalcino, hvor familien dyrker de prisbelønnede Brunello vine og Fattorie del Colle i Trequanda hvor de producere Chianti og Super Toskanerne Orcia DOC vinene. Donatella bliver kaldt en af de store stjerner på Montalcino´s stjernehimmel, og ikke uden grund.

Vineriet, Castato Prima Donne er en ejendom som kan føres tilbage til 1592. Denne vingård er det første italienske , hvor alle ansatte er kvinder, et flagskib på kun 16 hektar, beliggende 200 meter over havet på de nordlige skråninger blandt de bedste Brunello marker, domineret af et landskab med perfekt harmoni til vinproduktion af meget høj kvalitet.

I kældrene på Castato Prima Donne står tønderne side om side, fra de små 5 og 7 hl franske barriques hvor Brunello vinene udvikler sig, inden de dekanteres de sidste år, i kælderens 15 – 40 hl egetønder, alt sammen afgørende for at opnå den aromatiske fylde som er afgørende for Donatella Cinelli Colombini vine.

Familiens anden vingård, Fattorie del Colle i byen Trequanda råder over 17 hektar vinmarker og 6 hektar olivenlunde. På denne gård, hvor det hele begyndte i 1500 tallet dyrkes druerne til deres øvrige vine, Chianti Superiore DOCG, Leone Rosso Orcia DOC, samt deres Vin Santo del Chianti DOC for ikke at glemme deres dessertvin Passito di Traminer Igt.

Donatella Cinelli Colombini er i dag kvinden bag disse vinerier, hvis slægt kan føres tilbage til den første Brunello producent Barbi. I 1998 arvede hun gården i Montalcino som siden har produceret den ene prisbelønnede vin efter den anden. Donatella var også ophavs kvinde til ”Cantine Aperto” en landsdækkende dag hvor vinproducenterne åbner deres døre for besøgende.

I dag er Donatella præsident for vin konsortiet Vino Orcia, er bestyrelsesmedlem i Brunello Konsortiet, ligesom hun var den første kvinde som i 2003 modtog prisen som Italiens bedste vinproducent.

Yderligere information

Årlig produktion

20.000 flasker

Alc

14,0%

Bør serveres ved

16-18º C

Druesort

Merlot, Sangiovese

Duft

Flot duftende med blomster med antydninger af røde bær

Farve

Intens og strålende rubinrød

Gemme potentiale

6 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Fjerkræ, Kalvekød, Krydrede retter, Oksekød, Oste, Svinekød, Vildt

Smag

Fuld af varme med en lækker blødhed med en afslutning af bløde tanniner

Vintype

Rosso Orcia DOC

Område

Orcia DOC, Toscana

Producent

Donatella Cinelli Colombini