Spar 15% ved køb af 6 stk.

Donatella Cinelli Colombini – Il Drago e le Otto Colombe IGT

229,00 kr.

Elegant og spændene vin som en hyldest fra kvinderne til Carlo Gardini!

36 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Denne vin fra Donatella og hendes 8 kvindelige medarbejdere er en en hyldes til mændene, specielt til Donatalles mand, Carlo Gardini – dragen. Ilustreret på etikkette  ved den 8 duer og dragen. Druerne, tre forskellige vokser på vingårdens marker, 400 meter over havet på højderyggen der adskiller Val dÓrcia fra Val di Chiana, kun 18 km fra grænset til Umbrien. Efter høsten midt i September, og en yderliger hand sortering vinifiseres og  lagres druerne seperat I 18 måneder på 5 og 7 hl franske ege tonneaux. De blandes først her efter for at opnå den rette balance mellem den elgante sangiovese, runheden fra Merlot og strukturen i Sagrantino druen. Denne drue har sin oprindelse i Umbrien, men har nu fundet sit gunstige liv på Fattoria del Colle.

Om vingården:

Donatella Cinelli Colombini

Donatella Cinelli Colombini har to vingårde i det centrale Toscana. Castato Prime Donne, beliggende i Montalcino, hvor familien dyrker de prisbelønnede Brunello vine og Fattorie del Colle i Trequanda hvor de producere Chianti og Super Toskanerne Orcia DOC vinene. Donatella bliver kaldt en af de store stjerner på Montalcino´s stjernehimmel, og ikke uden grund.

Vineriet, Castato Prima Donne er en ejendom som kan føres tilbage til 1592. Denne vingård er det første italienske , hvor alle ansatte er kvinder, et flagskib på kun 16 hektar, beliggende 200 meter over havet på de nordlige skråninger blandt de bedste Brunello marker, domineret af et landskab med perfekt harmoni til vinproduktion af meget høj kvalitet.

I kældrene på Castato Prima Donne står tønderne side om side, fra de små 5 og 7 hl franske barriques hvor Brunello vinene udvikler sig, inden de dekanteres de sidste år, i kælderens 15 – 40 hl egetønder, alt sammen afgørende for at opnå den aromatiske fylde som er afgørende for Donatella Cinelli Colombini vine.

Familiens anden vingård, Fattorie del Colle i byen Trequanda råder over 17 hektar vinmarker og 6 hektar olivenlunde. På denne gård, hvor det hele begyndte i 1500 tallet dyrkes druerne til deres øvrige vine, Chianti Superiore DOCG, Leone Rosso Orcia DOC, samt deres Vin Santo del Chianti DOC for ikke at glemme deres dessertvin Passito di Traminer Igt.

Donatella Cinelli Colombini er i dag kvinden bag disse vinerier, hvis slægt kan føres tilbage til den første Brunello producent Barbi. I 1998 arvede hun gården i Montalcino som siden har produceret den ene prisbelønnede vin efter den anden. Donatella var også ophavs kvinde til ”Cantine Aperto” en landsdækkende dag hvor vinproducenterne åbner deres døre for besøgende.

I dag er Donatella præsident for vin konsortiet Vino Orcia, er bestyrelsesmedlem i Brunello Konsortiet, ligesom hun var den første kvinde som i 2003 modtog prisen som Italiens bedste vinproducent.

Yderligere information

Årlig produktion

6.600 flasker

Alc

14,0%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

Merlot, Sagrantino, Sangiovese Brunello

Duft

Kompleks og intens med frugtnoter og antydning af små røde bær

Farve

Mørk rubinrød

Gemme potentiale

15-20 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Fjerkræ, Kalvekød, Krydrede retter, Lammekød, Mørk chokolade, Oksekød, Oste, Svinekød, Vildt

Smag

Fyldig, harmonisk med velafbalanceret bløde tanniner

Vintype

Super Toscaner

Område

Orcia DOC, Toscana

Producent

Donatella Cinelli Colombini