Spar 15% ved køb af 6 stk.

Donatella Cinelli Colombini – Brut Rosé Metodo Classico

349,00 kr.

Lækker spumante Brut Sangiovese på champagne metoden

18 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Denne spumante Brut, produceret på Champagne metoden er et spændende samarbejde ”Amici di Vigna” mellem 4 italienske vinproducenter, som alle har lange familie traditioner  og passionen for at producerer topvine. Druen, Sangiovese, er dyrket på markerne i Montalcino

Luigi fra Gaierhof har stået for kælderarbejdet, sammen med Fausto Peratoner som har stor erfaring med produktion af champagne  og som er formand for Istituto Trento DOC. De to Toscanske producenter Balzini og selveste Donatella har tilført Spumanten det sidste, med deres sans for god håndværk og høj kvalitet som netop er kendetegnede for deres små prestigefyldte produktioner.

Druerne håndplukkes og gennemgår derefter en let presning. Den første gæring foregår på temperaturkontrolleret ståltanke, hvorefter vinen tappes på flaske og anden gæringen starter. Vinen lagres på flasken med gærresterne i 42 måneder inden de fjernes og vinen efterfyldes og den rigtige prop påsættes. Denne Spumante er kun produceret i 1.334 flasker, alle fra høsten i 2018

Om vingården:

Donatella Cinelli Colombini

Donatella Cinelli Colombini har to vingårde i det centrale Toscana. Castato Prime Donne, beliggende i Montalcino, hvor familien dyrker de prisbelønnede Brunello vine og Fattorie del Colle i Trequanda hvor de producere Chianti og Super Toskanerne Orcia DOC vinene. Donatella bliver kaldt en af de store stjerner på Montalcino´s stjernehimmel, og ikke uden grund.

Vineriet, Castato Prima Donne er en ejendom som kan føres tilbage til 1592. Denne vingård er det første italienske , hvor alle ansatte er kvinder, et flagskib på kun 16 hektar, beliggende 200 meter over havet på de nordlige skråninger blandt de bedste Brunello marker, domineret af et landskab med perfekt harmoni til vinproduktion af meget høj kvalitet.

I kældrene på Castato Prima Donne står tønderne side om side, fra de små 5 og 7 hl franske barriques hvor Brunello vinene udvikler sig, inden de dekanteres de sidste år, i kælderens 15 – 40 hl egetønder, alt sammen afgørende for at opnå den aromatiske fylde som er afgørende for Donatella Cinelli Colombini vine.

Familiens anden vingård, Fattorie del Colle i byen Trequanda råder over 17 hektar vinmarker og 6 hektar olivenlunde. På denne gård, hvor det hele begyndte i 1500 tallet dyrkes druerne til deres øvrige vine, Chianti Superiore DOCG, Leone Rosso Orcia DOC, samt deres Vin Santo del Chianti DOC for ikke at glemme deres dessertvin Passito di Traminer Igt.

Donatella Cinelli Colombini er i dag kvinden bag disse vinerier, hvis slægt kan føres tilbage til den første Brunello producent Barbi. I 1998 arvede hun gården i Montalcino som siden har produceret den ene prisbelønnede vin efter den anden. Donatella var også ophavs kvinde til ”Cantine Aperto” en landsdækkende dag hvor vinproducenterne åbner deres døre for besøgende.

I dag er Donatella præsident for vin konsortiet Vino Orcia, er bestyrelsesmedlem i Brunello Konsortiet, ligesom hun var den første kvinde som i 2003 modtog prisen som Italiens bedste vinproducent.

Yderligere information

Årlig produktion

900 flasker

Alc

12.5%

Bør serveres ved

8-10° C

Druesort

Chardonnay

Duft

Kompleks med frugtagtige noter, tydelige mineraler og behagelig duft

Farve

Gylden stågul med små vedvarende lette bobler

Gemme potentiale

3-5 år

Kategori

Mousserende

Serveres til

Aperitif, Dessert & Kage, Fisk & Skaldyr

Smag

Tør, frisk og samtidig med finesse og elegance

Vintype

Champagne

Område

Brunello Montalcino

Producent

Donatella Cinelli Colombini