Spar 15% ved køb af 6 stk.

Chiara Vinciarelli – Pollùce Syrah Toscana 2019

279,00 kr.

Lækker fyldig fadlagret Syrah fra Cortona DOC

48 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Pollùce Syrah Toscana 2019 er udelukkende lavet med de bedste Syrah druer fra vingårdens marker, beliggende i Pietrai landsbyen op mod Cortona. Høsten finder sted medio september måned, hvor druerne nøje udvælges og bringes hjem til vineriet kælder.  Efter udstilkning og blød presning igangsættes  den første gæringen langsomt  under kontrollerede temperatur i omkring 20 dage på ståltanke. Lagringen af vinen foregår i vineriets kælder på de Franske egefade i 18 måneder. Denne vin er blevet flasket i  april måned 2021 og har herefter ligget endnu 5 måneder inden frigivelse i september måned 2022

Denne vin er kun produceret i 1000 flasker. Vinproducenten har netop i februar 2023 frigivet årgang 2019, hvoraf få flasker kommer til Danmark. Chiara Vinciarelli glæder sig og håber at hendes årgang 2019 bliver taget med storm som hendes årgang 2013, 2014, 2016, 2017 og 2018

Det er muligt at bo hos denne vinproducent i det centrale Toscana. Vi hjælper gerne med kontakten til dette smukke sted.

Om vingården:

Az. Agr. Chiara Vinciarelli

Vinproducenten Chiara Vinciarelli har kun 10 års erfaring som vinavler, men har på trods af dette formået at producerer en vin af meget høj kvalitet. Denne Pollùce Syrah Toscana kommer fra hendes 4 hektar vinmarker, beliggende i landsbyen Pietraia, skrånende om mod Cortona. Drømmen for Chiara har været at producerer vine som kan hamle op med stedets gamle vin traditioner og det er lykkes men hun vil mere endnu.

Det hele startede dog et helt andet sted. I 1998 købte Chiara´s far, Francesco Vinciarelli to faldefærdige ruiner midt mellem Montepulciano og Cortona. I det smukke bakkede landskab mellem vinmarker lå disse antikke huse som kunne spores tilbage til det 17. Århundrede.

To år sendere stod Agriturismo Via Della Stella færdig til at tage imod gæster, nænsomt restaureret med respekten for de historier stedet rummer. I dag er det en pragtfuld sted at bo når man ønsker at bo autentisk mellem vinmarker og nyde panoramaudsigten til både Cortona og Montepulciano, samt mange af de kendte vingårde som ligger på en snor i dette område. Der er ialt 9 lejligheder som alle er indrettet med stue, køkken, bad og nogle med ekstra soveværelse, en lille privat have ligesom der er adgang til swimminpool.

Siden år 2000, har dette været Chiara sted, en passion og hendes liv. På området Via Delle Stella lå naturligt vinmarker, og hvad var mere naturligt end at starte en vin produktion. De første år med salg af druer til kooperativet, men de senere år med egen produktion af vine på druerne Merlot, Sangiovese, Syrah og lidt Chardonnay.

Drømmen og målet har været at producerer en vin som kunne hamle op med stedets gamle traditioner for vine af høj kvalitet, og med hendes Polùce Syrah 2013 rødvin må vi sige at det er lykkedes. Denne hendes første rigtige vin er produceret på 100% Syrah, håndplukket i september måned og herefter fadlaget 20 måned på små franske Allier egefade, og kun 583 flasker.

Pollùce hentyder til stjernen af samme navn, en af de klareste stjerner på vores stjerne himmel, og 9 gange større en jorden.

At Chiara Vinciarelli tager jobbet som vinbonde og ejer af Via Della Stella alvorligt vidner hendes arrangement i organisationen Strada dei vini Cortona, hvor hun de sidste 4 år har været præsident og gjort en stort arbejde for kendskabet til denne område.

Vi har kendt og fulgt Chiara Vinciarelli i mange år og glæder os over at vi kan forhandle hendes Pollúce Syrah Cortona vin. Vi ser også med spænding frem til at følge hendes videre udvikling med de kommende vine, hvor vi ved at en vin på Merlot er i støbeskeen.

Yderligere information

Alc

14,0%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

Syrah

Duft

Kompleks med noter af modne bær, søde krydderier, mørk chokolade, peber og balsamico

Farve

Dyb rubinrød

Gemme potentiale

6-8 år

Kategori

Rødvin

Område

Cortona DOC, Toscana

Producent

Az.Agr. Chiara Vinciarelli

Serveres til

Kalvekød, Krydrede retter, Lammekød, Mørk chokolade, Oksekød, Oste, Vildt

Smag

Meget blød og fyldig med silkeglatte tanniner og god syre

Vintype

Syrah Cortona DOC