Spar 15% ved køb af 6 stk.

Capitoni, Rustio Sangiovese Orcia DOC

345,00 kr.

Fantastisk frisk sangiovese, som naturvin!

36 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Her får i en sand perle af en naturvin fra vingården Capitoni i det centrale toscana! Vinen er baseret på 100% sangiovese og er dermed den første røde naturvin i vores sortiment. Vinen er spontangæret i 228 l barriques og lagres efterfølgende i samme i 6 mdr. efterfulgt af 6 mdr. i flaske for at balancere syren.  Vinen indeholder dermed hverken sulfitter eller svovl, hvilket giver dig det reneste produkt muligt. Fantastisk vin, som bærer præg af rød frugt som, friske kirsebær, skovjordbær, ribs og umodne hindbær. Frisk vin som passer perfekt til de velkendte italienske pastaretter og pizza. Vinen kan desuden også med fordel nydes som aperitif på terrassen.

 

 

Om vingården:

Capitoni

I hårnålesvinget fra Montepulciano op på Pienza finder du måske en lille grusvej ind til vestre? Drejer du af og kører yderligere et par kilometer finder du denne lille perle af en vingård med kun 4 hektar vinmarker i Val d´Orcia. Capitoni familien har siden 1692 dyrket landbrug , og de sidste 45 år vin på markerne, beliggende omkring 460 meter over havet, med den smukkeste udsigt over Orcia dalen.

Jorden i dette lille område består af ler og sand med masser af fragtmenter af fossiler skaller som kan dateres mere end 4 – 5 mill. år tilbage, da dette område var dækket af havet. Forhold som i dag er vigtige, da disse giver vine masser af mineraler.

Området, der er på størrelse med Chianti Classico, har dog kun omtrent 150 hektar som er anvendt til produktion af vine, fordelt på mindre vingårde, som oftest producerer vine på Sangiovese- og Merlotbaserede DOC vine.

Hos Marco og familien Capitoni fremstiller man kun omkring 20.000 flasker vin årligt på druerne Sangiovese og Merlot, fordelt på 3 vine, Troccolone som er lagret på Amphora og ”Capitoni” Orcia Riserva DOC samt husets Frasi Orcia DOC.

Har man smagt vinene fra Orcia DOC forstår man hvorfor vinene markedsføres under parolen ” den smukkeste vin i verden”

Da vi i efteråret 2018 for første gang smagte vinene fra Marco Capitoni var vi ikke i tvivl om at disse vine er en flot repræsentant for dette desværre alt for oversete DOC vin område i skønne Toscana.

Yderligere information

Årlig produktion

355 flasker

Alc

13,5%

Druesort

Sangiovese

Bør serveres ved

14-16° C

Farve

Intens rubinrød

Duft

Duft af rød frugt og bær som, hindbær, ribs, vilde jordbær og friske kirsebær

Smag

Intens og frisk smag af rød frugt som, vilde røde bær og tidlige kirsebær

Gemme potentiale

Drikkeklar nu, kan ligge op til 6 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

De velkendte italienske pastaretter, pizza og som aperitif

Vintype

Sangiovese

Område

Orcia DOC, Toscana

Producent

Capitoni