Spar 15% ved køb af 6 stk.

Caparsa – Rosato di Caparsa, BIO 100% organic

169,00 kr.

Dugfrisk Rosévin i luksus klassen fra Toscana

48 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Rosato di Caparsa er vingårdens rosévin, hvor druerne stammer fra marken med Sangiovese druer, som normalt kun anvendes til gårdens Chianti Classico Riserva vine. Druerne håndhøstes i september måned og gærer herefter nænsomt på ståltank i 4 måneder. Netop 2021 hvor vækstbetingelserne var ekstremt gunstige har gjort det muligt at producerer denne vin, hvor resultatet er en flot rosé vin med en lækker kombination af intens frugt, skovbær, dejlig lethed og frisk velbalanceret syre.

En vin som kan anvendes til foråret og sommerens frokost retter, eller på en sommerdag hvor livet blot kræver en dejlig frisk rosévin.

Denne vin har netop opnået 5 Stjerner i Vinavisen som skrev ” Denne rosévin er ikke som så mange andre roséer. Den har en tørhed, der gør den god til mad – lettere kødretter – men har dog også en sødme uden at være sød. God kvalitet”

Om vingården:

Caparsa

Caparsa er et økologisk familie drevet vingård, beliggende på en smuk højdedrag i byen og kommunen Radda in Chianto, i hjertet at Chianti Classico DOCG området. I dag er det Paolo Cianferoni, Gianna og deres 5 børn som med stor passion og energi producere disse Chianti Classico  Riserva vine fra de i alt 28 hektar vinmarker. Det var oprindelig faderen, Reginaldo som helt tilbage i 1965 grundlagte dette første økologiske vineri i området. Carparsa vinene produceres kun i 10.000 flasker årligt, da kun de allerbedste druer finder vej til gårdens egne vine. De resterende druer sælges til de nærliggende producenter.

Hos Caparsa familien benytter man hovedsagelig gamle egefade og alle fra en af de bedste producenter i Europa, Stockinger i Østrig. Dette giver vinene den klassiske stil som Paolo ønsker, og som gør at Caparsa´s vine altid er lyse i farven og elegante i udtrykket, så vinene allerede som unge drikkevenlige, samtidig med at der har mange års gemme potentiale, og som kvalitetsmæssigt blander sig med områdets allerbedste vine.

Druerne er Sangiovese, som bruges til gårdens Chianti Classico Riserva Caparsino . Den højest beliggende mark Doccio a Matteo er beplantet med Sangiovese og meget lidt Canaiolo Nero druer. Det er denne mark som leverer druerne til gårdens top vin, enkeltmarks vinen Doccio a Matteo DOCG.

Paolo Cianferoni og familien Cianferoni producerer ud over deres Chianti Classico Riserva CAPARSINO og enkeltmarksvinen DOCCIO a MATTEO, og en hverdagsvin Rosso di Caparsino, samt de seneste år også en Rosato di Caparsa, en lækker rosé vin på Sangiovese druen.

Med samarbejdet med Paolo og Caparsa har vin netop fundet den Chianti Classico Riserva producent som opfylder vores ønsker til en klassisk producent skal tilbyde. Caparsa filosofi kan forenkles i et enkelt ord, tradition, sammen med familiens passion og perfektionistiske tilgang for altid at producerer nogle af områdets allerbedste Chianti Classico vine

Yderligere information

Årlig produktion

3.000 flasker

Alc

12%

Bør serveres ved

8-10° C

Druesort

Sangiovese

Farve

Dyb Kirsebær

Duft

Intense noter af grapefrugt, granatæble, skovbær suppleret af elegante blomsterdufte

Smag

Vinen er velbalanceret med god fylde i munden, blød og lang eftersmag

Kategori

Rosévin

Serveres til

Fisk & Skaldyr, Fjerkræ, Pasta, supper

Vintype

IGT Toscana

Område

Chianti Classico

Producent

Caparsa