Spar 15% ved køb af 6 stk.

Caparsa – Doccio a Matteo Chianti Classico Riserva DOCG 2019

399,00 kr.

Legendarisk Enkeltmarks Chianti Classico Riserva

21 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Doccio a Matteo er vingårdens selektion, hvor kun de allerbedste druer bliver brugt til denne vin. Paolo laver den kun de bedste år, hvor druerne håndplukkes og sorteres første gang på marken fra de mest velplacerede og ældste Sangiovese parcel gården råder over. Høsten af denne årgang har været de første dage i oktober måned, hvor den efter at være bragt til gården yderligere sorteres. Den første fermentering foregår udelukkende på vildtgær i temperatur kontrollerede cementtank. Vinene filtreres ikke, altså ingen kemi og hjælpemidler her. Vinen lagres efterfølgende 24 måneder på gamle 5 HL og 10 HL egefade, som bevirker at Chiantien får den oprindelige klassiske udtryk , og gør vinen yderst anvendelig allerede som unge, ligesom vinen har et stort lagringspotentiale. Efter tapning hviler den yderligere mindst 3 måneder før den frigives til salg.

Paolo Cianferoni og familiens vingård Caparsa er beliggende i Radda in Chianti, hjertet at Chianti Classico området, og råder i dag over 28 hektar vinmarker, dog produceres der årligt kun 10.000 flasker vin årligt. Caparsa blev grundlagt tilbage i 1965 og var den allerførste organiske certificeret i Chianti Classico området. Som dengang passes og plejes marker og kælder efter økologiske principper, for at få en så ren og naturlig vin som mulig.

Læs iøvrigt Rene Langdahl anmeldelse af denne vingård på Langdahls blog

 

Om vingården:

Caparsa

Caparsa er et økologisk familie drevet vingård, beliggende på en smuk højdedrag i byen og kommunen Radda in Chianto, i hjertet at Chianti Classico DOCG området. I dag er det Paolo Cianferoni, Gianna og deres 5 børn som med stor passion og energi producere disse Chianti Classico  Riserva vine fra de i alt 28 hektar vinmarker. Det var oprindelig faderen, Reginaldo som helt tilbage i 1965 grundlagte dette første økologiske vineri i området. Carparsa vinene produceres kun i 10.000 flasker årligt, da kun de allerbedste druer finder vej til gårdens egne vine. De resterende druer sælges til de nærliggende producenter.

Hos Caparsa familien benytter man hovedsagelig gamle egefade og alle fra en af de bedste producenter i Europa, Stockinger i Østrig. Dette giver vinene den klassiske stil som Paolo ønsker, og som gør at Caparsa´s vine altid er lyse i farven og elegante i udtrykket, så vinene allerede som unge drikkevenlige, samtidig med at der har mange års gemme potentiale, og som kvalitetsmæssigt blander sig med områdets allerbedste vine.

Druerne er Sangiovese, som bruges til gårdens Chianti Classico Riserva Caparsino . Den højest beliggende mark Doccio a Matteo er beplantet med Sangiovese og meget lidt Canaiolo Nero druer. Det er denne mark som leverer druerne til gårdens top vin, enkeltmarks vinen Doccio a Matteo DOCG.

Paolo Cianferoni og familien Cianferoni producerer ud over deres Chianti Classico Riserva CAPARSINO og enkeltmarksvinen DOCCIO a MATTEO, og en hverdagsvin Rosso di Caparsino, samt de seneste år også en Rosato di Caparsa, en lækker rosé vin på Sangiovese druen.

Med samarbejdet med Paolo og Caparsa har vin netop fundet den Chianti Classico Riserva producent som opfylder vores ønsker til en klassisk producent skal tilbyde. Caparsa filosofi kan forenkles i et enkelt ord, tradition, sammen med familiens passion og perfektionistiske tilgang for altid at producerer nogle af områdets allerbedste Chianti Classico vine

Yderligere information

Årlig produktion

3.200 flasker

Alc

13,5%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

Sangiovese 95%, Colorino & Ancelotto 5%

Farve

Dyb rubinrød

Duft

Intens kirsebær, brombær, ribs, viol, mynte, læder tørrede krydderier

Smag

Markant struktureret med stor koncentration af kirsebær og sorte bær, bløde tanniner og en lang vedvarende eftersmag

Gemme potentiale

20 – 25 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Kalvekød, Krydrede retter, Oksekød, Oste, Vildt

Vintype

Chianti Classico Riserva

Område

Chianti Classico

Test og medaljer

96 point Winespector

Producent

Caparsa