Spar 15% ved køb af 6 stk.

Caparsa – Chianti Classico DOCG 2020 (BIO)

219,00 kr.

Klassisk Chianti Classico når det er bedst

25 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Årgang 2019 bliver  lanceret som en klassisk årgang for Chianti, og det er sådan man kan beskrive denne Caparsa Chianti Classico 2019. Druerne er 100% Sangiovese, som er manuelt høstes i de sidste dage af september måned. Hjemme på vingråden sker er en yderligere sortering. Fermenteringen foregår udelukkende på vildtgær, vinene filtreres ikke, altså ingen kemi og hjælpemidler her.

Denne årgang er efterfølgende lagret 24 måneder på cement tank for at bevarer det frugtige i denne komplekse årgang, hvor tanninerne er mere tørre og fremtrædende end årgang 2015. Efter aftapning har vinene hvilet yderlige 3 mdr. før den er frigivet til salg

Paolo Cianferoni og familiens vingård Caparsa er beliggende i Radda in Chianti, hjertet at Chianti Classico området, og råder i dag over 28 hektar vinmarker, dog produceres der årligt kun 10.000 flasker vin årligt. Caparsa blev grundlagt tilbage i 1965 og var den allerførste organiske certificeret i Chianti Classico området. Som dengang passes og plejes marker og kælder efter økologiske principper, for at få en så ren og naturlig vin som mulig.

Generelt er Chianti Classico 2016 karakteriseret som en klassiske årgang hvor der ikke var mange udfordringer rent klimatisk og dermed ikke megen sygdom i vinmarkerne. Der var en smule vandmangel i slutningen af juli, men regnbyger i august tog vinstokkenes stress af.

Paolo´s Caparsa Chianti Classico er allerede drikkevenlig nu, men vil udvikle sig flot de kommende 8 – 10 år

Om vinen skrev René Langdahl bl.a. ” Paolo Cianferoni overgår sine hidtidige toppunkter. Som sædvanligt old school stil. Tranebæressens med vermouth-krydderi, medicin og c-vitamin, men som noget nyt eller måske er det årgangens skyld, så er her også sødmefuld frugtkerne. Barket og kininbitter eftersmag med graciøse trippetrin. 95point”

 

 

Yderligere information

Årlig produktion

5.300 flasker

Alc

13,5%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

Sangiovese

Farve

Dyb rubinrød

Duft

Friske røde kirsebær, violer og lette krydderier

Smag

Fyldig, intens med mørke bær fulgt op af lette krydderier med en god underliggende tannin som balancerer vin perfekt

Gemme potentiale

8-10 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Charcuteri, Kalvekød, Krydrede retter, Modne oste, Oksekød

Vintype

Chianti Classico DOCG

Område

Chianti Classico

Producent

Caparsa