Spar 15% ved køb af 6 stk.

Cantarutti – Rosato

149,00 kr.

Aromatisk og sensuel Merlot Rosé vin

48 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Druerne til denne fyldige Rosè vin er 100% Merlot som har unikke vækstbetingelser i dette mikroklima nær Adriaterhavet og i læ af de nærliggende Julian alper. Merlot druerne håndhøstes i midten af september måned. Druerne udblødes med fuld skinkontakt i 2 dage for at tække farve ud af skallerne, før man dekantere den pink farvede most over i ståltanken hvor gæringsprocessen forgår under kontrolleret temperatur 16- 18 grader i 12 dage. Lagringen af vinen forgår ligeledes i ståltank indtil marts måned, hvor den flaskes.

En fyldig Merlot rosé vin som kan anvendes til ethvert frokostbord som vil byde foråret og sommeren velkommen

Om vingården:

Cantarutti

Cantarutti  vingården er beliggende i hjertet af Colli Orientali del Friuli, som er et af de vigtigste DOC områder i Friuli regionen, grundet en særegen jordbund bestående af en blanding af sandsten g mergel, samt et gunsigt mikroklima. Et område hvor vinmarkerne af Julian alperne er beskyttet at de kolde nordlige vinde og nyder godt af brisen fra Adriaterhavet. Dette går netop dette sted perfekt til dyrkning af druer.

Vingården tog sin begyndelse i 1960´erne. Alfieri Cantarutti var allerede dengang overbevist om at dette område ville blive et stort og internationalt kendt vinområde. Med stor begejstring og kærligheden til vin investerede Alfieri i gården som i dag råder over 54 hektar vinmarker .

I dag er det datteren Antonella og hendes mand Fabrizio som styrer hele processen, fra høst, produktion, salg og markedsføring. I dag producerer man på gården omkring 80.000 flasker vin årligt, på druer som Pinot Nero, Pinot Grigio, Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon og Ribolla Gialla, Friulano, Picolit samt den særlige Pignolo. Gennemgående for vingården stil er et stort og solidt fokus på rene, frisk og frugtdrevne vine, såvel hvide som røde.

Quist Wine har som en start på vores samarbejde med Antonella Cantarutti fokuseret på gårdens Friulano vin, som er dette områdets signaturdrue samt de klassiske enkeltdruevine på internationale druer som Pinot Grigio, Chardonnay, Pinot Nero. Vine som alle er rene u manipulerede vine med en imødekommende frugt frem for lang lagring på fad.

Senere vil vine lavet på lokale Italienske druesorter som Pignolo og Schioppettino, følge efter.

Yderligere information

Årlig produktion

09.20

Alc

12%

Bør serveres ved

12-16° C

Druesort

Merlot

Farve

smuk laksefarvet

Duft

Indbydende med noter af sommerens røde bær, kirsebær, hindbær, vilde jordbær og Pink grapefrugt

Smag

Fyldig med en flot ballance mellem frugt og syre, lang og vedholdende eftersmag

Kategori

Rosévin

Serveres til

Aperitif, Charcuteri, Fisk & Skaldyr, Sushi, Svinekød, Tapas

Vintype

Friuli Colli Orientali DOC

Område

Friuli – Venezia Giulia

Producent

Cantarutti