Spar 15% ved køb af 6 stk.

Cantarutti – Pinot Grigio Friuli Colli Orientali

159,00 kr.

Let fyldig Pinot Grigio i særklasse fra Friuli

42 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Pinot Grigio fra området Friuli og vingården Cantarutti er i særklasse, med de rette betingelser for at  en fuldkommen harmonisk vin med perfekt balance mellem intens, kompakt frugt og syrlighed. Druerne er manuelt høstet på gårdens relativt unge vinstokke med Pinot Grigio druer, mellem den første og anden uge af september. Efter blød presning vinificeres druerne i rustfrit stålkar under kontrolleret temperatur 18 – 20 grader i 20 dage. Vinen modner og lagres herefter ligeledes på ståltank i 6 mdr. indtil april måned, hvor vinen flaskes og efterfølgende frigives. Denne hvidvin har lagringspotentiale i 5 år efter høstår.

Denne Pinot Grigio er et fantastisk eksempel på, hvad italiensk hvidvin fra specielt Friuli kan præstere, og vil være guds gave til kraftige retter med fisk.

Om vingården:

Cantarutti

Cantarutti  vingården er beliggende i hjertet af Colli Orientali del Friuli, som er et af de vigtigste DOC områder i Friuli regionen, grundet en særegen jordbund bestående af en blanding af sandsten g mergel, samt et gunsigt mikroklima. Et område hvor vinmarkerne af Julian alperne er beskyttet at de kolde nordlige vinde og nyder godt af brisen fra Adriaterhavet. Dette går netop dette sted perfekt til dyrkning af druer.

Vingården tog sin begyndelse i 1960´erne. Alfieri Cantarutti var allerede dengang overbevist om at dette område ville blive et stort og internationalt kendt vinområde. Med stor begejstring og kærligheden til vin investerede Alfieri i gården som i dag råder over 54 hektar vinmarker .

I dag er det datteren Antonella og hendes mand Fabrizio som styrer hele processen, fra høst, produktion, salg og markedsføring. I dag producerer man på gården omkring 80.000 flasker vin årligt, på druer som Pinot Nero, Pinot Grigio, Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon og Ribolla Gialla, Friulano, Picolit samt den særlige Pignolo. Gennemgående for vingården stil er et stort og solidt fokus på rene, frisk og frugtdrevne vine, såvel hvide som røde.

Quist Wine har som en start på vores samarbejde med Antonella Cantarutti fokuseret på gårdens Friulano vin, som er dette områdets signaturdrue samt de klassiske enkeltdruevine på internationale druer som Pinot Grigio, Chardonnay, Pinot Nero. Vine som alle er rene u manipulerede vine med en imødekommende frugt frem for lang lagring på fad.

Senere vil vine lavet på lokale Italienske druesorter som Pignolo og Schioppettino, følge efter.

Yderligere information

Årlig produktion

12.00

Alc

13,5%

Bør serveres ved

12-16° C

Druesort

Pinot Grigio

Farve

Strågul med pink reflekser

Duft

Dybe noter af fersken, æble, honning, lime med antydning af urter

Smag

Let fyldig vin med fin mineralitet og lang vedholdende eftersmag

Gemme potentiale

5 år

Kategori

Hvidvin

Serveres til

Fisk & Skaldyr, Fjerkræ, Risotto, Sushi, Tapas

Vintype

Friuli Colli Orientali DOC

Område

Friuli – Venezia Giulia

Producent

Cantarutti