Spar 15% ved køb af 6 stk.

Cantarutti – Lambrato Venezia Giulia 2017 Orangevin

229,00 kr.

Voldsom lækker Orangevin, Pinot Grigio fra højeste hylde

47 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Druerne til denne orangevin er 70% Pinot Grigio og 30% Pinot Bianco fra vingårdens egne marker. Manuelt høstet midt i september måned hvorefter druerne fermeterer spontant omkring 18 dage. Herefter sker mecerationen med skallerne i 3 mdr. før vinen lagrer 8 mdr. på Fransk egefade. Det er processer vi normalt kun kender fra rødvin, og resultatet er en megte mere fyld og saftig hvidvin, med en flot orange farve.

Orangevin er en vin hvor du får en hvidvin, der er mørkere i både farve og udtryk, hvor der også er plads til tanniner med frisk frugtsyre og saftige aromaer. En vin som kan give nye spændende dimensioner når der skal testes vine til maden.

Om vingården:

Cantarutti

Cantarutti  vingården er beliggende i hjertet af Colli Orientali del Friuli, som er et af de vigtigste DOC områder i Friuli regionen, grundet en særegen jordbund bestående af en blanding af sandsten g mergel, samt et gunsigt mikroklima. Et område hvor vinmarkerne af Julian alperne er beskyttet at de kolde nordlige vinde og nyder godt af brisen fra Adriaterhavet. Dette går netop dette sted perfekt til dyrkning af druer.

Vingården tog sin begyndelse i 1960´erne. Alfieri Cantarutti var allerede dengang overbevist om at dette område ville blive et stort og internationalt kendt vinområde. Med stor begejstring og kærligheden til vin investerede Alfieri i gården som i dag råder over 54 hektar vinmarker .

I dag er det datteren Antonella og hendes mand Fabrizio som styrer hele processen, fra høst, produktion, salg og markedsføring. I dag producerer man på gården omkring 80.000 flasker vin årligt, på druer som Pinot Nero, Pinot Grigio, Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon og Ribolla Gialla, Friulano, Picolit samt den særlige Pignolo. Gennemgående for vingården stil er et stort og solidt fokus på rene, frisk og frugtdrevne vine, såvel hvide som røde.

Quist Wine har som en start på vores samarbejde med Antonella Cantarutti fokuseret på gårdens Friulano vin, som er dette områdets signaturdrue samt de klassiske enkeltdruevine på internationale druer som Pinot Grigio, Chardonnay, Pinot Nero. Vine som alle er rene u manipulerede vine med en imødekommende frugt frem for lang lagring på fad.

Senere vil vine lavet på lokale Italienske druesorter som Pignolo og Schioppettino, følge efter.

Yderligere information

Årlig produktion

2.500 flasker

Alc

13%

Bør serveres ved

12-16° C

Druesort

Pinot Grigio, Pinot Bianco

Farve

Farven minder mest om rav med organge toner

Duft

Noter af alt fra brioche fra fadet, kandiseret appelsin, figen, ristede nødder, lidt julekrydderi

Smag

Fyldig med en elegant frugt og stor kompleksitet med bløde tanniner

Kategori

Orangevin

Serveres til

Aperitif, Fisk & Skaldyr, Krydrede retter, Oste, Tapas

Vintype

Friuli Colli Orientali DOC

Område

Friuli – Venezia Giulia

Producent

Cantarutti