Spar 15% ved køb af 6 stk.

Cantarutti – Friulano Friuli Colli Orientali 2023

159,00 kr.

Lækker Friulano hvidvin med massere af personlighed.

41 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Druerne til denne hvidvin er Tocai Friulano, dette områdets signaturdrue med massere af personlighed. Cantarutti marker er beliggende i hjertet af Friuli Colli Orientali området, som er området i Friuli provinsen, hvor de bedste producenter har deres marker.  Druerne håndhøstes midt i september måned. Efter blød presning gærer druerne i rustfrit stålkar under kontrolleret temperatur 16 – 18 grader, i omkring 15 dage. Efter dekatering modner og lagrer druerne i ståltank i 6 mdr. indtil april måned, hvor de flaskes og efterfølgende frigives. Denne hvidvin har lagringspotentiale i 5 år fra høst år.

Denne vin er blevet anmeldt med 4 stjerner i GASTRO Magasin.

Nogle år producerer denne lille vingård også Terre di Rosazzo, også på Friulano druen. Denne vin fadlagres dog 12 mdr. på 250 og 500 ege barrique og produceres kun i 3000 fl, hvoraf meget få flasker kommer til Danmark. Terre di Rosazzo findes kun i vores vin Butik.

Om vingården:

Cantarutti

Cantarutti  vingården er beliggende i hjertet af Colli Orientali del Friuli, som er et af de vigtigste DOC områder i Friuli regionen, grundet en særegen jordbund bestående af en blanding af sandsten g mergel, samt et gunsigt mikroklima. Et område hvor vinmarkerne af Julian alperne er beskyttet at de kolde nordlige vinde og nyder godt af brisen fra Adriaterhavet. Dette går netop dette sted perfekt til dyrkning af druer.

Vingården tog sin begyndelse i 1960´erne. Alfieri Cantarutti var allerede dengang overbevist om at dette område ville blive et stort og internationalt kendt vinområde. Med stor begejstring og kærligheden til vin investerede Alfieri i gården som i dag råder over 54 hektar vinmarker .

I dag er det datteren Antonella og hendes mand Fabrizio som styrer hele processen, fra høst, produktion, salg og markedsføring. I dag producerer man på gården omkring 80.000 flasker vin årligt, på druer som Pinot Nero, Pinot Grigio, Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon og Ribolla Gialla, Friulano, Picolit samt den særlige Pignolo. Gennemgående for vingården stil er et stort og solidt fokus på rene, frisk og frugtdrevne vine, såvel hvide som røde.

Quist Wine har som en start på vores samarbejde med Antonella Cantarutti fokuseret på gårdens Friulano vin, som er dette områdets signaturdrue samt de klassiske enkeltdruevine på internationale druer som Pinot Grigio, Chardonnay, Pinot Nero. Vine som alle er rene u manipulerede vine med en imødekommende frugt frem for lang lagring på fad.

Senere vil vine lavet på lokale Italienske druesorter som Pignolo og Schioppettino, følge efter.

Yderligere information

Årlig produktion

15.00

Alc

13,5%

Bør serveres ved

14

Druesort

Tocai Friulano

Farve

Strågul med lyse reflekser

Duft

Friske noter af pære og æbler samt gule blommer

Smag

Elegant med antydning af bitter mandel og mineraler

Gemme potentiale

3-5 år

Kategori

Hvidvin

Serveres til

Aperitif, Fisk & Skaldyr, Fjerkræ, Pasta, Risotto, supper

Vintype

Friuli Colli Orientali DOC

Område

Friuli – Venezia Giulia

Producent

Cantarutti