Antinori – Tignanello Toscana 2020

1.399,00 kr.

Italiens mest berømte Supertoscaner

5 på lager

Beskrivelse

Tignanello fra Antinori, måske Italines mest berømte Supertoscaner.

Denne vin var i 1971 en af de første rødvine fra Chianti området som blev blendet med internationale druesorter som Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc i stedet for blendet med grønne druer, som lovgivningen for Chainti Classico Klassifikationen foreskrev. Tignanello blev derfor klassificeret som IGT. Druesammensætningen for denne årgang 2020, er Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon samt Sangiovese.

Tignanello lagrer  15 mdr. på franske og ungarske egetræsfade, dels nye og delt andet brug,  derefter 12 måneder på flaske.

Familien Antinori har i mere end seks århundrede været engageret i vinfremstilling og gennem årene opbygget en imponerende arv. Tilknyttet familiens navn er adskillige pragtfulde ejendomme i Italiens bedste områder og en række enestående vine af yderst høj kvalitet. Antinori er dermed både en af de ældste og mest respekterede vinfamilier i Italien. Ligeledes er tradition, intuition og passion de tre drivkræfter, der etablerede familiens virksomhed Marchesi Antinori som en af de største samt vigtigste producenter af italiensk elitevin. Blandt virksomhedens juveler er Tenuta Tignanello, en skøn ejendom i hjertet af Chianti Classico, og her produceres den banebrydende rødvin Tignanello, men udelukkende i gunstige årgange.

 

96 point, Antonio Galloni (Drik 2028 til 2045).
“Tignanello 2020 er så primær, så intenst frugtdrevet, at den næsten smager som en tøndeprøve. Et udbrud af rød Sangiovese-frugt åbner sig først, efterfulgt af antydninger af blodappelsin, kanel, krydderier, tørrede blomster og mokka udvikles senere. Tiden i glasset bringer slående dimensioner frem. I 2020 er Tignanello vidunderligt slank og sprudlende med fine tanniner, der ligger under en kerne af lys, skulptureret frugt. Balancen her er bare sublim. Jeg kan ikke vente med at gense 2020 med alder.

Yderligere information

Årlig produktion

100.000 flasker

Alc

14,0%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

Cabernet franc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese

Farve

Farven er intens rubinrød.

Duft

I duften finder man toner af moden blomme, kirsebær, friske krydderurter og lakrids

Smag

Smagen er indbydende, rig og harmonisk. Der er en meget fin balance mellem syren og de fine tanniner. Vinen slutter flot med en lang krydret eftersmag.

Gemme potentiale

Over 20 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Velegnet til mørkt kød, vildt og kraftige oste.

Vintype

Super Toscaner

Område

Toscana

Producent

Tenuta Tignanello, Antinori