Caparsa, Anfora Di Caparsa (Orange)
309,00 kr.
Funky orange
12 på lager
Beskrivelse
Caparsa er i forvejen kendt for deres naturlige tilgang til vinproduktion, men her er får deres første officielle naturvin. Anfora di Caparsa er et produkt baseret på Trebbiano & Malvasia, med fuld skindkontakt efter traditionel orange stil. Druerne til denne unikke vin lagres på anfora krukker, hvilket mikrooxydere vinen og tilfører den miljø og naturlig fylde. Endvidere bidrager skindkontakten i lagringen på denne vin til intens aroma og farve, hvilket er kendetegnet for mange orangevine. Under macerationen frigives også bitterstoffer fra skindet, hvilket giver den sidste balance for denne vin. Efter lagring kommer vinen på flaske ufiltreret for at hvile.
En gennemført orangevin med flot balance og fuld skrue på de funky noter. Vinen kan med fordel kombineres med langtidssimrede retter eller til lagret oste, som pecorino.
Caparsa
Caparsa er et økologisk familie drevet vingård, beliggende på en smuk højdedrag i byen og kommunen Radda in Chianto, i hjertet at Chianti Classico DOCG området. I dag er det Paolo Cianferoni, Gianna og deres 5 børn som med stor passion og energi producere disse Chianti Classico Riserva vine fra de i alt 28 hektar vinmarker. Det var oprindelig faderen, Reginaldo som helt tilbage i 1965 grundlagte dette første økologiske vineri i området. Carparsa vinene produceres kun i 10.000 flasker årligt, da kun de allerbedste druer finder vej til gårdens egne vine. De resterende druer sælges til de nærliggende producenter.
Hos Caparsa familien benytter man hovedsagelig gamle egefade og alle fra en af de bedste producenter i Europa, Stockinger i Østrig. Dette giver vinene den klassiske stil som Paolo ønsker, og som gør at Caparsa´s vine altid er lyse i farven og elegante i udtrykket, så vinene allerede som unge drikkevenlige, samtidig med at der har mange års gemme potentiale, og som kvalitetsmæssigt blander sig med områdets allerbedste vine.
Druerne er Sangiovese, som bruges til gårdens Chianti Classico Riserva Caparsino . Den højest beliggende mark Doccio a Matteo er beplantet med Sangiovese og meget lidt Canaiolo Nero druer. Det er denne mark som leverer druerne til gårdens top vin, enkeltmarks vinen Doccio a Matteo DOCG.
Paolo Cianferoni og familien Cianferoni producerer ud over deres Chianti Classico Riserva CAPARSINO og enkeltmarksvinen DOCCIO a MATTEO, og en hverdagsvin Rosso di Caparsino, samt de seneste år også en Rosato di Caparsa, en lækker rosé vin på Sangiovese druen.
Med samarbejdet med Paolo og Caparsa har vin netop fundet den Chianti Classico Riserva producent som opfylder vores ønsker til en klassisk producent skal tilbyde. Caparsa filosofi kan forenkles i et enkelt ord, tradition, sammen med familiens passion og perfektionistiske tilgang for altid at producerer nogle af områdets allerbedste Chianti Classico vine
Yderligere information
Årlig produktion | 680 flasker |
---|---|
Alc | 12.5% |
Bør serveres ved | 8-12º C |
Druesort | Malvasia/Trebbiano |
Farve | Intens og strågul |
Duft | Intens aroma af modne stenfrugter, tropisk frugt, honning og bagværk |
Smag | Frisk, mineralsk, med intense smagnuancer af stenfrugt og appelsinskal |
Gemme potentiale | 1 – 3 år |
Kategori | Orangevin |
Serveres til | Langtidssimrede retter og lagrede fåroste |
Vintype | Malavasia/Trebbiano |
Område | Chianti Classico |
Producent | Caparsa |