Spring til indhold

LEUTA – DENIS OG DRØMMEFABRIKKEN

|

Dette er overskriften på Søren Franks (mad og vin anmelder) artikel i Berlingske, da Søren frank tilbage i 2012 besøgte Denis Zeni og vingråden LEUTA.

Overskriften er naturligvis tretyden og henviser til at Denis Zeni er opvokset på en lille vingård i Trentino, den Nordligste provins i Italien. Alligevel startede Denis sin karriere som guldflipper og børsmægler på de bonede gulve i Milano. Barndomsminderne var dog stærke nok til at Denis i 2002 realiserede alt for at bosætte sig i Cortona, i den sydøstlige del af Toscana, og købe 25 hektar vinmark. Midt på denne vinmark finder du også en gammel faldefærdig ruin, i daglig tale kaldet CASA LEUTA.

I dag hører LEUTA vingården absolut til top producenterne i området, og ikke uden grund.

Filosofien bag LEUTA er den organiske og økologiske tilgang til både vindyrkning og kulturen bag. Det er derfor en vinproduktion, hvor det grundige håndværk vægtes højt – hvor der eksisterer en naturlighed, som ikke er lig mange andres.

Der bliver udelukkende produceret økologisk vin, hvor der ikke bliver gået på kompromis med hverken dyrkning eller bearbejdning – alt sammen i tråd med traditionerne og den organiske tilgang til omverdenen. Naturligheden viser sig over hele vingårdens område. Det handler med andre ord om at komme Back to Basics og nyde det naturlige.

 

Hos LEUTA vingården producerer Denis naturligvis den lokale Syrah Cortona DOC, som hos Denis hedder Syrah 0,618. Som andre nye producenter i Toscana har Denis også genfundet opdagelsen af de internationale druer som en naturlig del af produktionen. Vine på rene Merlot druer, Merlot 1,618, Cabernet Franc druer som hos LEUTA hedder 2,618. Endelig har Denis de sidste 10 år, med succes, produceret en Super Toscaner, som hos LEUTA hedder TAU.

De fleste af Denis Zenis vine har såvel i Italien som Internationalt opnået mange flotte anmeldelser. I Danmark har TAU flere gange blevet kåret som ugens bedste vin i Ekstrabladet, ligesom gårdens andre vine har opnået flotte anmeldelser samme sted.

Vi hos Quist Wine har siden vi startede for snart 9 år siden haft LEUTA vine på hylderne. Vi har fulgt Denis og den udvikling som vingården har været igennem, hvor kun det bedste er godt nok, og hvor det innovative og gamle traditioner går hånd i hånd.

Dette oplevede vi senest, da vi besøgte Denis i sommeren 2019, og han fortalte os, at nu kunne vi endelig smage hans seneste vin, en elegant og raffineret Malbec…. MALBEC i Toscana, og så kun 700 flasker, ja men den historien må I få en anden gang!

Du finder alle vinene fra LEUTA her:

TAU Toscana, Supertoscaner 2015

Syrah 0,618 Cortona DOC

Merlot 1,618 Toscana 2015

Malbec Toscana 2017

Nautilus Single Barrel Selection 2010 ( LEUTA kultvin)

 

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til butikken
      Beregn forsendelse